Din cuprinsul articolului
Hepatita autoimună, afecțiunea care afectează ficatul. Care sunt semnele de avertizare? În acest caz, sistemul imun al organismului atacă ficatul si provoaca inflamatie. Este o condiție medicală serioasă care se poate înrăutați dacă nu este tratată la timp.
Hepatita autoimună este o inflamație a ficatului care apare ca urmare a unor modificări ale sistemului imunitar. În aceste cazuri, sistemul imunitar începe să recunoască propriile celule hepatice ca fiind străine și le atacă, provocând o scădere a funcției hepatice și ducând la simptome precum dureri abdominale, piele gălbuie și greață severă.
Hepatita autoimună apare de obicei înainte de vârsta de 30 de ani și este mai frecventă la femei. Deși nu există un tratament curativ, hepatita autoimună poate fi controlată cu un tratament adecvat, care se face cu medicamente pentru a controla imunitatea, pe lângă o dietă echilibrată și evitarea consumului de alcool, grăsimi și conservanți în exces.
Este important ca tratamentul hepatitei autoimune să se facă conform indicațiilor medicului hepatolog sau ale medicului generalist, astfel încât să se poată evita apariția hepatitei fulminante și a insuficienței de organ.
Principalele simptome ale hepatitei autoimune sunt:
Boala începe de obicei treptat, progresând încet, în decurs de săptămâni sau luni, până când duce la fibroza ficatului și la pierderea funcției, dacă boala nu este identificată și tratată. Cu toate acestea, în unele cazuri, boala se poate agrava rapid și se numește hepatită fulminantă, care este extrem de gravă și poate duce la deces. Citiți mai multe despre hepatita fulminantă.
În plus, într-o proporție mică de cazuri, boala poate să nu provoace simptome și este descoperită prin teste de rutină care arată o creștere a enzimelor hepatice. Este important ca diagnosticul să fie pus din timp, astfel încât tratamentul să poată fi stabilit în curând de către medic și să poată fi evitate complicații precum ciroza, ascita și encefalopatia hepatică, potrivit tuasaude.com.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…