HEMOGLOBINA din sânge. Hemoglobina este o proteină care saturează fiecare organ cu oxigen și eliberează din celule dioxid de carbon stocat în celule. Dacă nivelul lui scade, avem de-a face cu anemie.
Primele semne de avertizare că se dezvoltă anemie sunt senzația de slăbiciune și oboseală. Dacă lipsește doar un oligoelement implicat în metabolism, organismul reacționează la deficiență prin hipoxie sau privare de oxigen.
Pe lângă oboseala crescută, simptomele care indică o scădere a acestui indicator important includ dureri de cap, pete și puncte negre în fața ochilor și amețeli. Toate acestea se datorează vasodilatației.
În cazurile deosebit de avansate, anemia face ca părul să devină fragil și să cadă, pielea să devină palidă și ritmul cardiac să crească.
Ce să mănânci pentru a crește hemoglobina și este posibil să-ți îmbunătățești sănătatea doar cu dietă?
Diagnosticul se pune dacă concentrația hemoglobinei este: sub 120 g/l la femei; sub 130 g/l la bărbați;
Boala se caracterizează și printr-o scădere a globulelor roșii la 3,8 milioane / μl la femei și 4 la bărbați. Care sunt cele mai bune alimente pentru a crește hemoglobina În primul rând, trebuie să înțelegem ce formă de fier este conținută în ceea ce vedem pe masa noastră.
Deseori se spune că vegetarienii sunt expuși riscului de a dezvolta anemie. Această concepție greșită se datorează lipsei de carne heme care conține fier în dieta lor. Cu toate acestea, vegetarienii care își planifică corect meniul zilnic și includ alimente vegetale bogate în oligoelemente utile nu se confruntă cu problema anemiei.
Produsele care cresc hemoglobina din sânge sunt diverse. Acestea nu sunt doar fructe, legume, păsări, pește, nuci, ci și ierburi și condimente.
- Nucile sunt, de asemenea, incluse în lista de produse pentru creșterea hemoglobinei. Acesta nu este un panaceu, ci un alt mijloc eficient de a reveni treptat la o viață sănătoasă.
- Sfecla roșie (sucul de sfeclă roșie) conține, de asemenea, mult fier. Este mai bine să-l bei diluat adăugând suc de mere, morcov sau portocale.
- Ierburi și condimente. Printre liderii în conținutul de fier se numără ierburile și condimentele pentru preparate. Urzica, menta, radacina de papadie, soarba, acidul citric ajuta la refacerea fortei si la cresterea unui indicator important.
- Leguminoase. Dacă sunteți diagnosticat cu anemie, includeți hrișcă, fasole și linte în dieta dumneavoastră. Aceste componente ale unei alimentații adecvate conțin mult fier și vor fi utile pentru sănătatea precară, amețeli, paloare și alte semne de anemie.
- Ciocolata neagra este un ajutor dulce pentru anemie. Dacă aderați la un stil de viață sănătos, acordați atenție delicateselor alimentare – acestea nu sunt doar gustoase și sănătoase, ci și sărace în calorii.
- Fructele sunt o adevărată salvare pentru cei care se confruntă cu problema deficitului de fier. Acest oligoelement este conținut în mere, prune, banane (este mai bine să luați cele verzi, nu prea coapte) și piersici, coacăze, afine.
- Seminte de in. Un alt ingredient medicinal din multe feluri de mâncare care nu este la fel de popular precum rodiile sau nucile, dar este foarte eficient, este semințele de in. Poate fi consumat uscat sau adăugat la produse de copt, fulgi de ovăz, brânză de vaci și chefir.
- Carne Carnea este un alt produs care ar trebui să fie prezent în dieta ta dacă ai hemoglobină scăzută. Acestea sunt limba, rinichii, inima, fileul de pui, iepurele, carnea de vită, potrivit corpdidi.ru.