Din cuprinsul articolului
Helicobacter Pylori reprezinta o specie microbiana caracterizata printr-o forma curba sau spirala care este adaptata la mediul acid si care colonizeaza mucoasa stomacului sau a duodenului, respectiv a segmentului proximal al intestinului subtire.
Modalitatea de transmitere este orala, infectia fiind cel mai frecvent dobandita in copilarie. Calea de infectie in unele tari poate fi apa netratata.
Helicobacter Pylori ramane una dintre cele mai raspandite infectii la om, prevalenta infectiei fiind inalt corelata cu statusul socio-economic si variaza intre 50-80%.
Cum acționează
Mucoasa stomacului are rolul de a-l proteja pe acesta de acidul necesar organismului pentru a realiza procesul de digestie. Când bacteria H. Pylori o penetrează, mucoasa nu mai poate să ofere stomacului protecție pentru că celulele sistemului imunitar nu mai pot ajunge la bacterie să o elimine. Astfel, acidul ajunge la pereții stomacului, unde produce leziuni ale acestuia.
Care sunt cauzele apariției bacteriei Helicobacter Pylori
Această bacterie pătrunde frecvent în organismul copiilor deoarece aceștia încalcă, de multe ori, regulile de igienă.
Infectarea cu Helicobacter Pylori este, însă, favorizată și de condițiile precare de trai și de alți factori:
- Lipsa accesului la surse de apă curentă potabilă;
- Lipsa condițiilor igienice în mediul de viață;
- Conviețuirea alături de o persoană infectată;
- Împărțirea unui spațiu restrâns de către mai mulți oameni.
Ce manifestări are infecția cu Helicobacter Pylori
La început, persoana infectată cu H. Pylori nu prezintă simptome, însă, în timp, bacteria duce la declanșarea ulcerului sau a gastritei. În acel moment, când stomacul persoanei infectate a suferit deja leziuni, aceasta poate resimți următoarele simptome:
- Durere abdominală însoțită de arsuri;
- Balonare;
- Pierdere în greutate;
- Scădere a poftei de mâncare;
- Senzație de greață;
- Eructații frecvente;
- Febră.
Rețeta naturală pentru a ține la distanță bacteria:
Ingrediente:
- 100 de grame de broccoli
- 1 radacina de 2 cm de ghimbir
- Putina sare de mare
- 250 de ml de apă fiarta
Preparare:
Pentru prepararea acestui remediu trebuie doar sa pui broccoli si ghimbirul in apa clocotita si sa adaugi un praf de sare. Lasa la fiert alte 5 minute si inchide focul. Lasa la racit si consuma tot lichidul rezultat in fiecare dimineata, pe stomacul gol timp de 20 de zile.
Datorita proprietatilor antibacteriene ale acestui lichid, Helicobacter Pylori nu are nici o sansa si va parasi organismul dupa terminarea tratamentului de 20 de zile!