Sari la conținut

Helicobacter pylori. Ce este și cum putem să îl tratăm în mod natural?

Helicobacter pylori
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Bacteria Helicobacter pylori poate duce la apariția cancerului de stomac

Știți ceea ce a fost numit „cel mai de succes agent patogen din istoria omenirii?” Este un tip de bacterie cunoscut sub numele de Helicobacter pylori (H. pylori) și există de cel puțin două sute de mii de ani. Și, de fapt, nu este neobișnuit ca o persoană să aibă această bacterie care trăiește în interiorul organismului și nici să nu știm de existența ei.

Potrivit CDC, aproximativ 66% din populația umană a lumii este infectată cu Helicobacter pylori. În țările în curs de dezvoltare, cifrele sunt chiar mai grave, cu până la 80 % dintre adulți și 10 % dintre copiii care au probabil o infecție cu H. pylori. Dacă aveți această infecție, este foarte probabil să nu aveți simptome. Dar, având această bacterie care trăiește în corpul dumneavoastră vă poate crește riscul de a dezvolta cancer gastric de până la șase ori mai mare. În plus, bacteriile H. pylori sunt adesea la baza altor probleme digestive majore, cum ar fi ulcerul peptic și gastrita. Deci, H. pylori nu numai că poate provoca ulcere stomacale, ci poate provoca și ulcere la nivelul esofagului sau intestinului subțire.

Probabil vă întrebați cum puteți obține Helicobacter pylori dacă este o infecție atât de frecventă? Din păcate, poate fi la fel de simplu ca împărtășirea băuturilor sau ustensilelor cu cineva care este deja infectat cu bacteria H. pylori.

Există tratamente convenționale pentru această infecție, dar nu sunt fără efecte negative. Antibioticele, de exemplu, pot sau nu să omoare bacteriile rele care provoacă o infecție cu H. pylori, dar, de asemenea, vor anihila și bacteriile voastre bune. Din fericire, există modalități naturale de a trata, precum și de a preveni, o infecție cu Helicobacter pylori.

Semne și simptome

După cum am spus, majoritatea persoanelor cu o infecție cu H. pylori nu vor avea nici măcar o idee despre faptul că o au, deoarece au zero simptome.

Alteori, infecția se va manifesta prin simptome ocazionale de H. pylori, cum ar fi:

  • Balonare
  • Râgâială
  • Greaţă
  • Disconfort abdominal
  • Vărsături

Infecțiile mai grave pot provoca următoarele simptome:

  • Durere abdominală
  • Oboseală
  • Arsuri la stomac
  • Greață și vărsături care pot include vărsături de sânge
  • Scaune întunecate sau gudronate
  • Diaree
  • Respiratie urat mirositoare
  • Anemie (număr scăzut de celule roșii din sânge)
  • Scăderea sau pierderea poftei de mâncare
  • Ulcere peptice

Tratamente naturale H. pylori

Dacă nu sunteți interesat de tratamentul convențional, aveți câteva opțiuni pentru a trata H. pylori în mod natural. În general, este foarte important ca noi (populația mondială) să găsim tratamente naturale de încredere pentru această bacterie, deoarece rezistența la antibiotice împotriva H. pylori este în creștere și nu pare să încetinească în curând.

  1.  Probiotice

Deoarece H. pylori este o „bacterie rea” nedorită sau „intestinală”, este absolut logic că probioticele („bacteriile bune”) pot ajuta la combaterea naturală a acestui tip de infecție. Un studiu pilot controlat cu placebo din 2012, publicat în revista Inflammation and Allergy Drug Targets, a analizat efectele probioticelor asupra persoanelor cu dispepsie care au dat rezultate pozitive pentru bacteriile pylori. Ei au descoperit că, în urma tratamentului cu un supliment probiotic cu opt tulpini, 13 din cei 40 de pacienți au avut o eradicare completă a H. pylori.

  1. Semințe Chimen negru ( Nigella Sativa)

Semințele negre au multe beneficii dovedite, inclusiv combaterea cu succes a infecțiilor cu H. pylori. Acestea pot fi mici, dar pot distruge cu siguranta bacteriile. Oamenii de stiinta cred ca sunt mai eficiente decat terapia tripla. Semintele negre asigura efect gastro-protector si reduc acizii.

  1. Germeni de brocolli

Germenii de broccoli sunt plante de broccoli care au doar câteva zile. Acestea conțin niveluri extrem de ridicate de substanță chimică care conține sulf numită sulforaphane. Sulforaphane este cunoscut pentru beneficiile sale antioxidante și detoxifiante. El trateaza infectia si elimina simptomele de gastrita. Antioxidantul puternic poate, de asemenea, calma daunele cauzate de medicamentele non steroide anti inflamatoare.

Germenii de broccoli sunt utilizați pentru a face ulei de semințe de broccoli pentru uz extern, precum și suplimente pentru uz intern.

  1. Ceai verde

Ceaiul verde nu este doar o băutură populară, indiferent dacă este caldă sau rece. De asemenea, s-a demonstrat că inhibă dezvoltarea bacteriilor Helicobacter pylori. Studiile in vitro au arătat „efecte profunde ale  ceaiului verde împotriva Helicobacter și, mai important, demonstrează că un consum regulat  de ceai verde poate preveni inflamația mucoasei gastrice dacă este ingerat înainte de expunerea la infecția cu Helicobacter”. Studiul concluzionează că ceaiul verde este o substanță naturală care poate fi utilizată pentru prevenirea și tratarea gastritei cauzate de bacteriile Helicobacter pylori.

  1. Usturoiul

Usturoiul este un antiinflamator natural și are chiar și proprietăți antibiotice naturale. Consumul de usturoi gătit și crud poate ajuta la distrugerea bacteriilor Helicobacter pylori.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel