Harvard: Acestea sunt cele mai antiinflamatorii alimente

Din cuprinsul articolului

Cu toții am experimentat un sentiment de sațietate la un moment dat în viața noastră, după ce am mâncat un fel de mâncare prea picant, prea mare sau prea greu pentru organism.

Această senzație este însoțită, de obicei, de o umflătură în abdomen sau în stomac, care provoacă un oarecare disconfort și care poate fi eliminată atunci când are loc procesul de digestie.

Nutriționiștii recomandă, de obicei, evitarea băuturilor carbogazoase sau acidulate atunci când mâncăm, deoarece acestea pot agrava situația. De asemenea, este important să evitați să mestecați gumă de mestecat, să sugeți bomboane sau să beți lichide cu paiul.

Cu toate acestea, există câteva alimente pe care le-ai putea integra și tu în dieta ta pentru a te ajuta să eviți inflamațiile și să reduci consecințele meselor grele.

Care sunt alimentele antiinflamatorii?

Unul dintre alimentele care întârzie și previn inflamația, potrivit Harvard, sunt fructele, cum ar fi merele. De asemenea, există varză, conopidă, usturoi, dovleac, mazăre, ghimbir și diverse tipuri de salată. Includerea acestora în mesele tale îți va permite să îți detoxifici organismul.

Experții instituției atrag atenția că este important să evaluați fiecare aliment pe care îl puneți în gură și să vă gândiți întotdeauna dacă există o soluție alternativă la acesta. De asemenea, puteți schimba modul în care îl gătiți. De exemplu, dacă vă este poftă de cartofi prăjiți, puteți încerca să-i coaceți la cuptor.

Infuziile sunt, de asemenea, cei mai buni aliați atunci când vine vorba de reducerea inflamațiilor din organism. Acest lucru se datorează faptului că plantele folosite în aceste băuturi au, în mod normal, proprietăți diuretice. Este cazul ceaiului verde, care, pe lângă controlul inflamației, oferă și alte beneficii suplimentare, cum ar fi reducerea colesterolului, furnizarea de energie și arderea grăsimilor.

Infuzia de turmeric are, de asemenea, mari beneficii antiinflamatorii și antioxidante. Acest condiment puternic poate fi administrat în apă sau în lapte vegetal fierbinte.

Frunzele de fenicul au proprietăți deosebite pentru echilibrarea funcțiilor sistemului digestiv. În plus, ele ajută la decongestionarea plămânilor, având o funcție expectorantă.

Există un ingredient cheie pe care aproape toată lumea îl are acasă și care reduce semnificativ inflamația stomacului. Aceasta este scorțișoara, care, deși este un ingredient pentru prăjituri și alte rețete, vă permite să vă detoxifiați corpul și să vă reduceți stomacul. Cel mai important lucru atunci când consumați scorțișoară este să o infuzați în apă.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: