Din cuprinsul articolului
Cu toții am experimentat un sentiment de sațietate la un moment dat în viața noastră, după ce am mâncat un fel de mâncare prea picant, prea mare sau prea greu pentru organism.
Această senzație este însoțită, de obicei, de o umflătură în abdomen sau în stomac, care provoacă un oarecare disconfort și care poate fi eliminată atunci când are loc procesul de digestie.
Nutriționiștii recomandă, de obicei, evitarea băuturilor carbogazoase sau acidulate atunci când mâncăm, deoarece acestea pot agrava situația. De asemenea, este important să evitați să mestecați gumă de mestecat, să sugeți bomboane sau să beți lichide cu paiul.
Cu toate acestea, există câteva alimente pe care le-ai putea integra și tu în dieta ta pentru a te ajuta să eviți inflamațiile și să reduci consecințele meselor grele.
Care sunt alimentele antiinflamatorii?
Unul dintre alimentele care întârzie și previn inflamația, potrivit Harvard, sunt fructele, cum ar fi merele. De asemenea, există varză, conopidă, usturoi, dovleac, mazăre, ghimbir și diverse tipuri de salată. Includerea acestora în mesele tale îți va permite să îți detoxifici organismul.
Experții instituției atrag atenția că este important să evaluați fiecare aliment pe care îl puneți în gură și să vă gândiți întotdeauna dacă există o soluție alternativă la acesta. De asemenea, puteți schimba modul în care îl gătiți. De exemplu, dacă vă este poftă de cartofi prăjiți, puteți încerca să-i coaceți la cuptor.
Infuziile sunt, de asemenea, cei mai buni aliați atunci când vine vorba de reducerea inflamațiilor din organism. Acest lucru se datorează faptului că plantele folosite în aceste băuturi au, în mod normal, proprietăți diuretice. Este cazul ceaiului verde, care, pe lângă controlul inflamației, oferă și alte beneficii suplimentare, cum ar fi reducerea colesterolului, furnizarea de energie și arderea grăsimilor.
Infuzia de turmeric are, de asemenea, mari beneficii antiinflamatorii și antioxidante. Acest condiment puternic poate fi administrat în apă sau în lapte vegetal fierbinte.
Frunzele de fenicul au proprietăți deosebite pentru echilibrarea funcțiilor sistemului digestiv. În plus, ele ajută la decongestionarea plămânilor, având o funcție expectorantă.
Există un ingredient cheie pe care aproape toată lumea îl are acasă și care reduce semnificativ inflamația stomacului. Aceasta este scorțișoara, care, deși este un ingredient pentru prăjituri și alte rețete, vă permite să vă detoxifiați corpul și să vă reduceți stomacul. Cel mai important lucru atunci când consumați scorțișoară este să o infuzați în apă.