Categories: Ştiri sănătate

Guvernul îndeamnă cetățenii să își facă stocuri cu necesitățile zilnice înainte de iarnă. Care este motivul din spatele acestui îndemn?

Guvernul chinez și-a îndemnat cetățenii să își facă stocuri cu bunurile zilnice în caz de urgență, după ce izbucnirile de COVID-19 și ploile neobișnuit de abundente care au provocat o creștere a prețurilor legumelor au stârnit îngrijorări cu privire la deficitul de aprovizionare, potrivit Reuters.

Directiva Ministerului Comerțului a stârnit o oarecare îngrijorare pe rețelele de socializare interne că ar fi putut fi declanșată de tensiuni crescute cu Taiwan.

Un anunţ postat luni seară pe site-ul Ministerului Comerţului îndeamnă „gospodăriile să stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face faţă nevoilor zilnice şi situaţiilor de urgenţă”.
Anunţul nu precizează motivul acestui apel şi nici dacă ţara este ameninţată de o penurie alimentară.
Ministerul Comerţului face apel de asemenea la diferite autorităţi locale să faciliteze producţia agricolă şi fluxurile de aprovizionare, să monitorizeze rezervele de carne şi de legume şi să menţină stabilitatea preţurilor.
La apogeul pandemiei de COVID-19 în China, la începutul lui 2020, lanţurile de aprovizionare au fost perturbate de intrarea în carantină a mai multor zone din ţară şi de blocarea multor axe rutiere.
Odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din luna februarie anul viitor, regimul se teme de un nou val epidemiologic şi a luat în ultimele săptămâni măsuri radicale în urma apariţiei unor focare sporadice de COVID-19 în nordul ţării.
Cel puţin şase milioane de persoane au intrat în lockdown, în special în marele oraş Lanzhou, situat la 1.700 de km vest de Beijing.
Numărul de cazuri constatate rămâne însă foarte mic în raport cu bilanțurile anunțate în restul lumii. Doar 71 de noi cazuri de contaminare au fost anunțate marți pentru ultimele 24 de ore, după 92 de cazuri luni.

Pe lângă aceste evoluții, China a fost afectată vara trecută de inundații care au perturbat producția agricolă și au determinat creșterea prețurilor.

China este cel mai mare importator mondial de produse alimentare, fiind vulnerabilă la tensiuni precum cele actuale cu mari furnizori ca SUA, Canada sau Australia.

Luna trecută, prețurile a 28 de produse alimentare era în creștere cu 16% în raport cu luna precedentă.

Anul trecut, președintele Xi Jinping a cerut chinezilor să economisească hrana și a denunțat risipa alimentară.

China a fost lovită în istoria sa de mai multe episoade de foamete, în special la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, când colectivizarea impusă de regimul comunist a determinat moartea a zeci de milioane de oameni în zonele rurale.

Recent Posts

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

4 minute ago

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

24 de minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

44 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

o oră ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Citeste si: