Din cuprinsul articolului
Executivul a adoptat hotărârea care aprobă Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Sistem informatic pentru evidenţa clinică a secţiilor A.T.I. (S.I.E.C – A.T.I.)”.
Actul normativ vizează proiectul de investiţii se află în plin proces de implementare şi are ca obiectiv digitalizarea celor mai importante 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România prin implementarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare, schimb de date medicale în situaţii de urgenţă, consultarea şi/sau acordarea celui de-al doilea aviz de la distanţă şi suport al proceselor aferente activităţilor de anestezie şi terapie intensivă (ATI).
Guvernul a aprobat, astfel, o hotărâre care vizează necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Sistem informatic pentru evidenţa clinică a secţiilor A.T.I. (S.I.E.C – A.T.I.)”, arată comunicatul de presă al Executivului.
Proiectul de investiţii se află în plin proces de implementare şi are ca obiectiv digitalizarea celor mai importante 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România prin implementarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare, schimb de date medicale în situaţii de urgenţă, consultarea şi/sau acordarea celui de-al doilea aviz de la distanţă şi suport al proceselor aferente activităţilor de anestezie şi terapie intensivă (ATI).
Noul sistem informatic va ajuta la distribuirea marilor urgenţe medico-chirurgicale (urgenţe chirurgicale cardiace, vasculare, neurochirurgicale etc.) şi controlul direcţionării corecte, pe criterii bine stabilite a acestor pacienţi către sălile de operaţie şi secţiile ATI şi va duce la creşterea calităţii îngrijirilor medicale şi facilitarea accesului cetăţenilor la servicii medicale de calitate prin implementarea unui sistem informatic unitar pentru cele 18 unităţi, mai arată sursa citată de News.ro.
Un număr de 980 cadre medicale (180 medici si 800 asistente medicale) din cele 18 spitale, care vor fi instruite in cadrul proiectului, vor avea la dispoziţie instrumentul informatic care le va permite creşterea vitezei de reacţie în cazurile cu evoluţie negativă bruscă, prin emiterea automată de alarme pe baza analizei parametrilor medicali monitorizaţi de sistem.
Personalul medical va fi degrevat de activităţi administrative (completarea foilor de observaţie şi raportări administrative), conform sursei menţionate. Valoarea totală a proiectului este de peste 134 milioane de lei, din care aproximativ 114 milioane de lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă.
Începând cu 1 ianuarie 2025, pensiile vor fi majorate cu 12,3%, indexare care include rata…
Un nou tranzit astrologic anunţă un sfârşit de săptămână benefic pentru patru zodii, care vor…
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti este prezentă şi în ediţia 2024…
Cercetătorii americani au făcut o descoperire despre sănătatea creierului, organul cel mai complex în care…
În cazul pensiilor mari primite fără ani de muncă efectivă, o practică frecventă în trecut…
Cristian Terheș este candidatul susținut de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) la alegerile prezidențiale…