Din cuprinsul articolului
Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a infiinţat un grup de WhatsApp dedicat colaborării dintre medicii de familie și medicii infecționiști. Astfel, specialiștii în infecția cu SARS-CoV-2 vor oferi sfaturi și ajutor medicilor de familie.
O mulțime de oameni rămân cu sechele permanente sau persistente după infecție cu COVID. Tratamentul administrat în stadii incipiente reduce în mod semnificativ riscurile asociate bolii și formele grave de boală.
Cu toate acestea, nu tratamentul este cea mai bună soluție împotriva virusului. Vaccinarea anti-COVID rămâne cea mai bună metodă de protecție pe care o avem în prezent, subliniază specialiștii.
Informația corectă este un detaliu care face diferența între viață și moarte, când vine vorba despre infecția cu SARS-CoV-2. Astfel, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a infiinţat un grup de WhatsApp dedicat colaborării dintre medicii de familie și medicii infecționiști.
La Iași, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase a înființat un grup WhatsApp prin care cadre medicale specializate în infecția cu SARS-CoV-2 vor oferi consiliere medicilor de familie. Deocamdată, din grup fac parte circa 250 de medici de familie care vor să trateze persoanele cu forme ușoare ale bolii, a precizat Florin Roșu, potrivit RRA.
„Am înfiinţat un grup pe WhatsApp, care este special dedicat colaborării dintre medicii de familie și medicii infecționiști, astfel încât tratarea pacienților în ambulatoriu să fie mult mai exactă. Sigur, acest grup de WhatsApp va fi dublat de un mini-site. Pe respectivul mini-site vor fi postate informații vis-a-vis de vaccinare, vis-s-vis de îngrijirea pacientului COVID și, sigur, de tratamentul corect administrat”, a declarat Florin Roșu.
Se fac pregătiri pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Deja au fost identificate circa 45 de cabinete de vaccinare în unitățile sanitare și alte 135 în centrele unde se folosește vaccinul Pfizer.
Totodată, doctor Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că CNCAV a propus renunțarea la vaccinul AstraZeneca din ianuarie 2022, pentru că se înregistrează o cerere foarte mică de vaccinare cu acest tip de ser.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…