Sari la conținut

Grevă fără precedent în serviciul de ambulanță. Vor fi preluate doar cazurile urgente ce necesită resuscitare. Asistentă medicală: „Suntem suprasolicitați și prost plătiți”

Grevă fără precedent în serviciul de ambulanță din Marea Britanie. Este o grevă care amenință să dureze, personalul medical solicitând contribuții salariale mai bune în fața unui guvern inflexibil.

După o primă zi de grevă, joia trecută, asistentele medicale din Marea Britanie continuă să ceară o creștere substanțială a salariilor după ani de austeritate într-un sistem de sănătate publică (NHS) subfinanțat cronic.

„Suntem suprasolicitați și prost plătiți”

Iar într-o țară care se confruntă cu o inflație de peste 10%, asistentele au devenit un simbol al unei populații care suferă din cauza crizei costului vieții și care se simte insuficient sprijinită de guvern.

„Avem nevoie de mai mulți bani, de mai mult personal, de mai multă siguranță pentru pacienți”, a declarat Lucy Savage, o asistentă medicală în vârstă de 21 de ani, de pe o linie de pichetare din Liverpool (nord). „Suntem suprasolicitați și prost plătiți”, a adăugat tânăra, care se gândește să părăsească profesia dacă lucrurile nu se îmbunătățesc.

Suni George, o șefă de echipă în vârstă de 45 de ani, cu o vechime de 17 ani în profesie, a declarat: „Salariul pe care îl primim este același”. „Avem o mulțime de impozite, așa că, chiar și atunci când venitul anual pare să fi crescut, nu avem mai mulți bani”, a spus ea.

Grevă până la sfârșitul anului

Lucrătorii feroviari, lucrătorii din domeniul logisticii, șoferii de ambulanță, poliția de frontieră, lucrătorii din aeroporturi etc – multe sectoare au decis să intre în grevă la sfârșitul acestui an, iar pentru mulți și la începutul lunii ianuarie.

În timp ce unii britanici critică aceste greve, care uneori le perturbă planurile de Crăciun, asistentele medicale se bucură de un sprijin puternic în rândul populației.

Ele au fost în prima linie în timpul pandemiei Covid-19 și suferă de o criză care afectează de ani de zile sistemul de sănătate publică gratuită foarte respectat.

Potrivit unui sondaj YouGov publicat duminică în Sunday Times, aproape două treimi dintre britanici susțin greva asistentelor medicale și jumătate greva ambulanțelor, față de 37% care susțin greva lucrătorilor feroviari.

Guvernul refuză să negocieze

Această popularitate pune presiune asupra guvernului, care a fost până acum inflexibil, refuzând să majoreze creșterea medie de aproximativ 4,75% planificată pentru acest an, care corespunde recomandării unui organism de experți, și chiar să negocieze direct.

Aflat luni într-o vizită în Letonia, primul ministrul Rishi Sunak a apărat din nou abordarea „responsabilă și corectă” a guvernului său, informează Boursorama. Guvernul insistă asupra faptului că orice sumă suplimentară ar fi nesustenabilă pentru finanțele publice britanice.

Guvernul încearcă să limiteze impactul grevelor asupra populației. Acesta intenționează să mobilizeze miercuri 750 de militari pentru a-i înlocui pe șoferii de ambulanță aflați în grevă, iar 625 vor fi mobilizați pentru a-i înlocui pe ofițerii de poliție de frontieră.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel