Categories: Expertul zilei

Greșelile pe care le faci când ai hemoroizi. Medic chirurg: Să nu folosiți hârtie igienică!

Greșelile pe care le faci când ai hemoroizi.Octavian Popescu, medic chirurg, a oferit câteva sfaturi pentru pacienții care se confruntă cu această afecțiune.

„În primul rând, nu sunt o boală. Ei aparţin sistemului de închidere a anusului. Fără ajutorul acestor hemoroizi, anusul nu se poate închide. Atunci când hemoroizi cresc în dimensiune din diverse motive şi provoacă simptome, abia atunci putem să vorbim despre boala hemoroidală”, a spus medicul chirurg Octavian Popescu, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Care sunt cauzele bolii hemoroidale

Procesul de îmbătrânire duce la pierderea elasticităţii acestor vase de sânge, iar odată cu vârsta, atunci când scaunul trece prin canalul anal, aceşti hemoroizi se alungesc, iar pentru că elasticitatea a dispărut îşi revin mai greu la forma iniţială.

Nu trebuie să stăm mult timp pe toaletă, pentru că aceste vase de sânge se vor umple de sânge. Este bine să mergem la toaletă atunci când simţim cu adevărat că trebuie să mergem.

Simptomele bolii hemoroidale

Atunci când hemoroizi cresc în dimensiuni, aceştia se exteriorizează, adică alunecă din canalul anal. Pielea care îi acoperă este mereu lezată de scaunul dur care trece. Acel proces de inflamaţie duce la secreţia unui lichid, care este foarte agresiv, iar pacienţii au senzaţia de arsură şi mâncărime.

Durerea apare într-un stadiu mai avansat, atunci când sângele odată intrat în interiorul hemoridului formează un cheag de sânge care se va inflama şi va duce la dureri masive. Sângerarea poate masca o problemă mult mai gravă, precum un cancer de colon.

Prevenţia bolii hemoroidale

Recomand pacienţilor să nu stea prea mult timp pe toaletă. Să nu folosească hârtie igienică. Să se spele cu duşul şi să nu folosească şerveţele umede pentru că ele conţin substanţe toxice. Consumul de fibre este foarte important.

Poziţia corectă pe toaletă

Este recomandat să se folosească o scăriţă, astfel încât unghiul dintre trunchi şi picioare să fie de aproximativ 60 de grade. În acel moment, musculatura pelvisului se relaxează şi scaunul se elimină mult mai uşor.

Hemoroizii nu trec de la sine

În toate stadiile bolii, se recomandă tratamentul conservator. Trebuie respectate anumite reguli. Dacă acest tratament nu a fost eficient, abia atunci putem vorbi despre un tratament invaziv şi non-invaziv. Cel non-invaziv, se aplică în stadiile de început, atunci când hemoroizi nu sunt vizibili.

Cu stadiul trei, atunci când hemoroidul nu se retrage de la sine, se recomandă tratamentul chirurgical. Este o procedură mai dureroasă.

Putem ajunge în stadiul patru al bolii, atunci când hemoroizii sunt la exterior. Se pot tromboza şi apar infecţii”, a mai spus medicul.

Recent Posts

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

7 minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

17 minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

37 de minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

o oră ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

2 ore ago

Citeste si: