Sari la conținut

Greseli frecvente in folosirea prezervativului care se pot dovedi crunte

Orice contact sexual intr-o relatie care nu este exclusiva trebuie sa implice prezervativul. Insa chiar si cu cele mai bune intentii in materie de protectie sexuala, multe persoane comit greseli atunci cand aplica prezervativul.
Chiar si in cazul relatiilor de cuplu exclusive, prezervativul ar trebui folosit pana la efectuarea analizelor de sange pentru virusul hepatic B, C, HIV si silifix (si pana la primirea rezultatelor). Abia in astfel de conditii scazi, intr-adevar, la minimum riscul de contractarea a unor boli cu transmitere sexuala grave.
1. Unde tinem prezervativul
Pana ca prezervativul sa ajunga pe penis, acesta sta, de regula, in buzunar sau in portofel o perioada (deseori) lunga de timp. Insa aceste locuri de “depozitare” a prezervativului pot sa-l strice. Frictiunea constanta si temperatura ridicata din buzunar sau din portofel sunt conditii propice pentru scaderea eficientei prezervativului din prisma fragilizarii lui. Din acest motiv se poate rupe. Asa cum exista acel mic portmoneu pentru monezi, asa exista si saculeti mici destinati special pentru tinerea in siguranta a prezervativului.
2. Marimea potrivita a prezervativului
Da! Prezervativele nu vin doar cu modele sau arome, ci si pe marimi. Prezervativele sunt masurate in milimetri, iar un barbat care este obisnuit sa se protejeze astfel stie prea bine care este prezervativul pe care-l “suporta” cel mai bine, care ii este cel mai comod. Insa multi barbati nu stiu care este potrivit pentru ei, motiv pentru care aleg marimi mai mici sau mai mari, in ambele cazuri existand riscul ca el sa alunece pe penis in timpul actului sexual si sa ramana in interiorul partenerei.

Continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel