Din cuprinsul articolului
Greșeala pe care o faci la toaletă. Un expert în instalații sanitare a avertizat că o simplă greșeală pe care oamenii o fac atunci când trag apa la toaletă ar putea pune în pericol „sănătatea și siguranța publică”, așa că ar trebui să înceteze imediat să o facă.
A fost emis un avertisment pentru ca oamenii să se gândească atunci când trag apa. Cele mai comună sarcină zilnică ar putea provoca de fapt unele probleme majore de igienă – inclusiv materii fecale care se pot răspândi pe o rază de un metru și jumătate.
Greșeala din toaletă care pune sănătatea publică în pericol. Sigur și tu faci asta!
Baia, unde oamenii merg de obicei să se curețe, poate deveni adesea un teren propice pentru bacterii datorită anumitor obiceiuri care pot părea inofensive. Specialistul în instalații sanitare, Steven Parker, avertizează cu privire la un astfel de obicei care poate elibera în aer picături din ceea ce a fost ultima dată în vasul de toaletă.
Parker, expert la Badeloft Bathrooms, avertizează împotriva tragerii apei la toaletă cu capacul ridicat, în special în spitale, citând noi cercetări care dezvăluie că acest lucru poate dispersa mii de micro-picături în aer. Aceste picături pot conține apă de toaletă, materii fecale și bacterii care pot călători până la un metru și jumătate.
„A trage apa cu capacul ridicat permite particulelor dăunătoare să treacă prin aer și să se așeze pe suprafețele din toată baie. Acest lucru este îngrijorător în special în spitale, unde răspândirea infecțiilor poate avea consecințe grave”, a spus Parher.
El îndeamnă indivizii, în special cei din unitățile de îngrijire medicală, să-și reevalueze practicile de igienă din baie și să înceapă să tragă apa cu capacul pus pentru a minimiza riscurile.
„Acesta este un pas mic, dar vital pentru îmbunătățirea sănătății și siguranței publice. Reducerea răspândirii particulelor infecțioase în băi este un aspect esențial al controlului infecțiilor, în special în spitale”, a subliniat expertul, potrivit Daily Star.
Un prosop adăpostește mai multe bacterii decât un scaun de toaletă
Un alt expert de la Badeloft Bathrooms, Lisa Jones, a subliniat gafe suplimentare în baie care ne pun în pericol sănătatea, fără să vrem. Ea a avertizat în mod special împotriva folosirii repetate a aceluiași prosop după duș sau baie.
Ea a remarcat că, deși ar putea părea economic să economisiți un pic de bani și să reduceți rufele, prosoapele umede pot deveni rapid „un teren de reproducere perfect pentru bacterii și mucegai”. Reutilizarea aceluiași prosop prea des fără a-l spăla ar putea crește riscul de infecții ale pielii și mirosuri neplăcute.
„În mod șocant, un prosop poate adăposti mai multe bacterii decât un scaun de toaletă! Asigurați-vă că vă schimbați prosopul la fiecare două până la trei zile și uscați-l bine după fiecare utilizare”, a spus Jones.
Lisa Jones a sfătuit, de asemenea, să nu păstrați machiajul sau instrumentele de machiaj în baie, deoarece umiditatea le poate determina să se deterioreze mai rapid și să absoarbă bacteriile din aer. Aplicarea acestor articole contaminate pe față poate duce la infecții ale pielii și apariția unor focare de acnee.