Categories: Stil de viaţă

Greșeala pe care o faci atunci când gătești broccoli. Chef Florin Dumitrescu: I-am convins pe mulți să mănânce după asta

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este greșeala pe care o faci atunci când gătești broccoli și cum o ajungi să iubești această legumă sănătoasă dacă înveți cum trebuie să o prepari.

Prezent în cadrul podcastului realizat de George Buhnici, Florin Dumitrescu a spus că „e o capcană în care picăm.

Când mănânci prost, nu numai că mănânci prost. Dar când mănânci mâncare instant, supă la plic, sos gata făcut amestecat cu apă, când ajungi sa mănânci așa, îți alterezi gustul și îți provoci o dependență pentru substanțe potențiatori de arome pe care după aceea, dacă nu o mai găsești în mâncare, mâncarea ți se pare proastă și o refuzi din start. Cea mai greșită atitudine este: eu nu mănânc nu știu ce, pentru că am mâncat o dată și nu mi-a plăcut.

Asta e cea mai greșită atitudine, iar ca să poți să-ți îmbunătățești gustul, trebuie să începi să descoperi gusturile naturale ale ingredientelor”.

Greșeala enormă pe care o facem cu broccoli

„De exemplu… broccoli! Iak! Brocoli yak… pentru că este prea fiert. Broccoli, în momentul în care este galben după ce l-ai găsit e iac!

Crede-mă, și ceafa ce porc, dacă o gătești la fel de mult, direct proporțional cu cât gătești brocoli, e iac. Totul de iac! În bucătărie ai niște timpi de gătire, niște temperaturi la care trebuie să ajungi, pe care să nu le depășești, ca să obții tot ce trebuie să obții. Brocoli este genial, crede-mă pe cuvânt, în momentul în care nu are gust de broccoli.

Nu e gazos… și ca să fie gazos trebuie să-l fierbi prea mult.

De aceea, sincer, i-am convins pe mulți să mănânce broccoli după modul în care îl gătesc eu.

După ce îl lași în apă cu oțet sau apă cu sare ca să-i omori viermele, cruciferele. Conopida și broccoli au un vierme de culoarea legumei pe care viermele o mănâncă. Și-l omori doar ținând leguma respectivă în apă cu sare sau apă cu oțet sau apă cu sare și oțet. La un moment dat virmele plutește și tu poți să scoți leguma.

Tai broccoli buchețele și-l pui la sotat în unt cu usturoi, sare și piper. Fără apă!

Înnăbuși cu capac și broccoli trebuie să fie verde la culoare, nu galben. Broccoli când și-a pierdut culoarea nu e bun.

Bunica sau mama sau mătușa, când au văzut prima dată broccoli congelat, l-a luat și l-a făcut ca pe cartofi. Asta e problema. E vorba de educație culinară pe diferite ingrediente”, a mai spus chef Florin Dumitrescu.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

31 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Citeste si: