Categories: Stil de viaţă

Greșeala pe care o fac multe gospodine. Medic: „Așa faci toxiinfecție alimentară chiar la tine acasă”

Soarele, căldura și produsele alimentare perisabile reprezintă una dintre cele mai primejdioase combinații în timpul sezonului cald. Medicul Anca Hâncu discută în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu privire la cele mai periculoase alimente care au legătură cu tulburările digestive din timpul verii, însă și una dintre cele mai grave erori din bucătărie care poate duce la intoxicații alimentare.

„Înainte de a găti sau a mânca ceva trebuie să ne spălăm pe mâini. Foarte important este şi spălatul cu atenție al fructelor, al legumelor. Când spălăm carnea şi legumele, nu le amestecăm pentru că se contaminează unele de la celelalte și noi, după aceea, vom mânca un fruct contaminat de la carnea de pui care nu a fost gătită.

Nu gustați din alimentele care nu sunt încă gătite complet. Deci, dacă facem o tocăniță de pui cu legume, nu gustăm până nu este gata, pentru că așa faci toxiinfecție alimentară chiar la tine acasă”.

Frigiderul trebuie să fie şi el bine compartimentat. Să avem un sertar special pentru lactate, sertar pentru ouă, pentru carne, pentru mâncare gătită, pentru legume și fructe.

Putem mânca un aliment lăsat la temperatura ambiantă în maxim două ore.

Atunci când mergem la plajă, să încercăm să avem cu noi genți frigorifice. Să ținem aceste alimente separat de apă, tocmai pentru că la apă ne ducem mai des și deschidem mai des recipientele și gențile respective. E important, totuși, să ținem cont de aceste sfaturi dacă vrem să avem o vacanță reușită.”, a spus medicul.

Consumul și păstrarea alimentelor pe timp de vara

– reglați corect termostatul în frigider
– nu umpleți excesiv frigiderul
– refrigerați alimentele în timp util
– țineți mâncarea fierbinte la temperatura constantă
– separați carnea crudă și fructele de mare de mâncarea gătită
– păstrați corect resturile de mâncare
– regula de 2 ore: nu consumați niciodată mâncarea ținută în afara frigiderului mai mult de două ore
– acordați o atenție sporită igienei
– gătiți carnea la temperaturi cât mai ridicate
– nu refolosiți aceleași farfurii în timpul gătitului
– păstrați preparatele marinate la frigider
– feriți și condimentele de căldură

Cele mai periculoase alimente asociate cu afecţiunile digestive vara

– carnea
– mezelurile
– ouăle
– lactatele
-peștele, notează Antena 3 CNN.

Recent Posts

Horoscop 17 septembrie. Gemenii nu sunt pe fază și pierd șanse importante, iar Peștii vor fi suprasolicitați la muncă

Horoscop 17 septembrie 2024. Zi cu oportunități de neratat pentru nativii din Leu, Fecioară și…

29 de minute ago

Clipe de groază pentru Maia Sandu. A prins cutremurul în direct, într-o emisiune TV. Reacție neașteptată a președintei Republicei Moldova/// VIDEO

Clipe de groază pentru Maia Sandu. A prins cutremurul în direct, într-o emisiune TV. Reacție…

60 de minute ago

Apa nu vindecă mahmureala. Află de ce simți în continuare durere de cap, greață și epuizare

Apa nu vindeca mahmureala. Există mitul potrivit căruia consumul de apă după o noapte de băutură…

o oră ago

Stelele sunt de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii

Stelele vor fi de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii. Trei…

11 ore ago

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline. Pentru a avea întotdeauna o…

11 ore ago

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Ce oportunități au

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie…

12 ore ago

Citeste si: