Din cuprinsul articolului
Cum reducem risipa alimentară
1.Când faci cumpărături, fă-ți o listă. Încearcă să cumperi cât ai nevoie pentru câteva zile.
2. Evită promoțiile, mai ales la produse care nu se păstrează ușor sau pe care nu le consumi des.
3. Alege produse organice provenite din ferme locale. Procesul lor de a ajunge de la producător la tine în farfurie este unul mai scurt și mai puțin poluant
pentru mediu.
4. Depozitează și congelează corect alimentele. Aplică ceea ce ai învățat din ghid!
5. Înainte să le arunci, gândește-te mereu cum ai putea folosi alimentele rămase în urma unui prânz sau unei cine pentru rețete noi. Fii creativ!
6. Stabilește o zi a săptămânii pentru revizuirea conținutului din frigider.
7. Gătește doar cât ai nevoie. Observă și evaluează corect porțiile de mâncare pe care le gătești. Se va micșora cantitatea de resturi de mâncare.
8. Aplică metoda FIFO în frigider: First In, First Out. Setează-ți frigiderul la 5 grade.
9. La finalul evenimentelor în care se consumă preparate gătite, oferă invitaților mâncarea rămasă. Donează surplusul de hrană organizațiilor non-profit
sau direct oamenilor care au nevoie de ele.
10. Folosește compostiera pentru resturile organice și biodegradabile.