Din cuprinsul articolului
Cel mai popular mic dejun de pe planetă este omletă, însă majoritatea dintre noi pregătim incorect acest fel de mâncare delicios şi sănătos.
Multe gospodine în grabă dimineață sparg ouăle pe care tocmai le-au scos din frigider în tigaie. „Este un fapt că diferența de temperatură afectează consistența omletei finite și gustul acestora.
Scrobul sau omleta (neologism împrumutat din cuvântul francez „omelette”) este o mâncare pe bază de ouă bătute și prăjite în grăsimi vegetale sau animale la care se poate adăuga, în funcție de zonă și preferință, brânză, smântână, șuncă, mezeluri și ierburi (mărar, pătrunjel, ceapă verde, spanac, sparanghel).
Nutriţioniştii spun că efectul pozitiv al oului asupra organismului se datorează compoziției sale bogate: produsul este saturat cu proteine de înaltă calitate și acizi grași valoroși (omega-3), vitamine și oligoelemente: fosfor, seleniu, zinc, acid folic, calciu, sodiu, magneziu, vitaminele A, B2, B5, B12, E, K.
Mulți oameni preferă să mănânce acest preparat cu albușuri prăjite și gălbenușuri lichide”, explică chef Iulia Arkhipova. Potrivit acesteia, dacă folosești ouă reci, gălbenușul se va întări foarte repede, iar albușul se va „întări”.
Expertul sfătuiește să nu spargeți ouăle direct în tigaie, ci să așteptați să ajungă la temperatura camerei. De asemenea, puteți scoate acest produs din frigider din timp pentru a vă asigura că omletă devin pufoase și delicioase.
Aveți nevoie de următoarele produse: 1-2 linguri de ulei vegetal sau o bucată de unt; 1 sau mai multe ouă; Sarat la gust; Se încălzește ușor tigaia. Se toarnă ulei vegetal sau se topește untul.
Apoi opriți focul timp de 30-40 de secunde sau mutați tigaia pe blat – acest lucru va împiedica supraîncălzirea vaselor și ouăle se vor prăji uniform. Deși, dacă vă plac capetele crocante, puteți sări peste acest pas. Adăugați cu grijă ouăle. Le puteți sparge direct în tigaie sau într-un recipient mic separat, apoi le turnați în tigaie. Reduceți focul la mic.
Dacă gătiți omletă la foc mare, acestea se pot arde. Și din cauza căldurii scăzute, ouăle se vor prăji încet și uniform, fără a usca marginile. Dacă doriți o crustă crocantă, reduceți căldura la mediu spre mediu.
Uneori, dacă ouăle nu sunt suficient de amestecate, o parte din albușul din jurul gălbenușului rămâne curgător. Dacă nu vă place, rupeți-l cu grijă cu o furculiță fără să atingeți gălbenușul. Acest lucru trebuie făcut atunci când fundul albușului devine alb. Prăjiți ouăle omletă la foc mic timp de 4-5 minute.
Dacă temperatura este mai mare, va dura puțin mai puțin. Vasul va fi gata când proteina devine albă și se întărește. Amintiți-vă că gălbenușul trebuie să rămână lichid. Sarea se adaugă cel mai bine la sfârșitul prăjirii sau după servire.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…