Din cuprinsul articolului
Greșeala care „blochează” pierderea în greutate. Încercarea de a pierde în greutate într-un mod sănătos, pe termen lung și durabil nu este întotdeauna un proces ușor. Se pot face greșeli care „blochează” pierderea în greutate.
„Alimentele precum nucile, untul de arahide, hummus-ul și avocado sunt bogate în nutrienți și bune pentru sănătate, dar conțin mai multe calorii decât alți carbohidrați sau proteine”, spune nutriționistul dr. Amy Goodson.
„Mulți oameni cred că odată ce anumite alimente sunt sănătoase, nu contează cât de mult mănâncă, dar nu este adevărat. Porțiile sunt cheia unei pierderi în greutate cu succes.
Nu slăbești pentru că nu mănânci suficiente proteine
Consumul de proteine pe parcursul zilei este esențiala pentru sănatatea ta generala, mai ales daca vrei sa slabesti.
„Proteinele sunt esențiale pentru pierderea în greutate, deoarece ajută la eliminarea grăsimilor și la construirea mușchilor slabi, dar, din păcate, mulți mănâncă mese care nu au suficiente proteine ”, spune nutriționistul Dr. Courtney D’Angelo.
Această greșeală de a nu consuma suficiente proteine vine adesea de la oameni care fie cred că le va spori, ceea ce nu este adevărat, fie pur și simplu nu sunt siguri cum să obțină suficiente proteine la fiecare masă.
„Recomandările mele pentru sursele de proteine sunt piept de pui, burger de curcan, cârnați de pui, pește sau muschi de porc”, spune dr. D’Angelo.
„Probabil, odată ce ți-ai consumat sursa de proteine, vei fi mai puțin predispus să consumi gustări nesănătoase sau garnituri care sunt încărcate cu multe calorii, zahăr, cereale rafinate și așa mai departe”.
Gătiți cu mult ulei
Tipul și cantitatea de ulei pe care o utilizați pot avea un impact insidios asupra obiectivelor dvs. de slăbire.
„Uleiul este unul dintre acele ingrediente care fac ca densitatea calorică a unei mese să crească semnificativ”, spune nutriționistul Dr. Trista Best.
Puteți reduce consumul de ulei (și aportul de calorii ulterior) măsurând cât doriți să utilizați.
Sfat! Puteți folosi un spray cu ulei în loc să turnați ulei din sticlă. Gătitul fără ulei este, de asemenea, o opțiune în cura de slăbire.
„De exemplu, când sotați legume, de obicei o faci cu ulei de măsline extravirgin sau unt. Cu toate acestea, sotarea cu apă este la fel de eficientă fără a face un fel de mâncare, altfel bogat în nutrienți, bogat în calorii”, spune dr. Cel mai bun.