Este greşit să eliminăm toate grăsimile din dietă, deoarece acestea joacă un rol important în organism.
Unele vitamine sunt solubile în grăsime, aşa că organismul are nevoie de grăsimi pentru a le asimila. Grăsimile nesănătoase care se găsesc de obicei în produsele de origine animală ar trebui evitate deoarece cresc nivelul colesterolului rău şi riscul devoltării diabetului de tip 2 şi al afecţiunilor cardiovasculare.
Grăsimile sănătoase (mononesaturate şi polinesaturate) pe de altă parte scad riscul bolilor de inimă şi pot avea un efect pozitiv asupra insulinei şi nivelului de glicemie.
Iată câteva sfaturi care să vă ajute să alegeţi grăsimile sănătoase:
– alegeţi întotdeauna grăsimi mononesaturate şi polinesaturate citind întotdeauna etichetele produselor
– evitaţi întotdeauna uleiul vegetal parţial hidrogenat
– folositţi uleiuri de măsline, de palmier sau de canola la gătit
– consumaţi în fiecare zi cel puţin un aliment care conţine omega 3
– reduceţi consumul de carne roşie şi lactate grase şi înlocuiţi-le cu carnea de pui sau de peşte
Cele mai important surse de grăsimi sănătoase: migdale, avocado, nuci, alune, ulei de in, ulei de măsline, ulei de cânepă, ulei de struguri, peşte.
Grăsimile nesănătoase se găsesc în: unt, brânză şi lapte gras, prăjituri şi produse de patiserie, ciocolată, smântână, frişcă, produse fast food, pielea de pe carnea de pasăre, gălbenuşul de ou, carnea şi produsele din carne de porc.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…