Grăsimea viscerală: condimentul anti-cancer care te ajută la eliminarea grăsimii de pe burtă

Grăsimea VISCERALĂ este dăunătoare, mai ales când există cantități mari de  pe  organele interne. Legat de boli de inimă, diabet și colesterol ridicat, cum poți scăpa de ele?

Indiferent dacă ai sau nu puțină greutate în plus, ai putea fi în posesia unor niveluri periculoase de grăsime viscerală în corpul tău. Testele imagistice costisitoare pot dezvălui cât de multă grăsime dăunătoare aveți. Cu toate acestea, pentru majoritatea dintre noi, singura modalitate grăitoare este să ne măsurăm talia.

O circumferință a taliei de 85 cm  sau mai mult (la femei) te pune în zona de pericol, potrivit WebMD.

În ceea ce privește bărbații, acest lucru este valabil pentru orice măsurătoare peste 100 cm.

Cercetarea revelatoare publicată în jurnalul revizuit de colegi BMC Obesity s-a axat pe un condiment dovedit că ajută la eliminarea grăsimii viscerale.

Ardeii iuți conțin capsaicinoizi, care sunt „responsabili pentru îmbunătățirea metabolismului”.

Au fost recrutați pentru studiu 75 de voluntari „sănătoși”, cărora li sa repartizat aleatoriu un placebo, 2 mg de capsaicinoide sau 4 mg de capsaicinoide.

Participanții au fost evaluați în ceea ce privește masa de grăsime și procentul de grăsime corporală înainte de începerea procesului și la sfârșitul experimentului.

Până la sfârșitul studiului de 12 săptămâni, cei care au luat 4 mg de capsaicinoide au avut o valoare a grăsimii corporale cu 5,91% mai mică în comparație cu placebo.

Modificarea procentuală a masei de grăsime în grupul cu capsaicinoizi de 4 mg, după 12 săptămâni de tratament, a fost de 6,68 la sută comparativ cu placebo.

Cercetătorii au elaborat: „Consumul de ardei iute poate reduce riscul relativ de mortalitate prin boli cardiovasculare cu 26 la sută”.

Aceasta a fost „conform unei analize a datelor privind dieta și mortalitatea din patru studii internaționale mari”.

Mai mult, ei au declarat: „Consumul de ardei iute a fost asociat cu o reducere cu 25% a deceselor din orice cauză și cu 23% mai puține decese prin cancer”.

Trebuie remarcat faptul că aceasta a fost în comparație cu „oameni care nu au consumat niciodată sau doar rar ardei iute”.

Recent Posts

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

28 de minute ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

58 de minute ago

Se anunță o furtună uriașă pentru două zodii. Următoarea perioadă aduce schimbări majore

Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…

o oră ago

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre creier: La fel ca inima, acest organ complex nu se oprește niciodată

Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…

2 ore ago

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

2 ore ago

Durerile de picioare. Ce afectiuni GRAVE pot semnala?

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…

3 ore ago

Citeste si: