Din cuprinsul articolului
Grăsimea abdominală este un depozit adipos de care trebuie să scăpăm urgent. Dintre toate depunerile adipoase, aceasta poate duce la apariția unor boli foarte serioase.
Detoxifierea organelor abdominale se impune, odată cu apariția grăsimii abdominale. Cum realizăm detoxifierea țesuturilor și organelor abdominale?
În nicio parte a corpului nostru depozitul de grăsime nu este atât de periculos pentru sănătate ca în zona abdomenului. Grăsimea de pe abdomen poate fi un semnal că tocmai se instalează o boală gravă: o deficiență cardiacă, un diabet de tip 2 sau un accident vasular cerebral. De aceea, unii medici, odată cu verificarea greutății, recomandă și măsurarea circumferinței abdomenului cu ajutorul unei benzi gradate, de tipul celor folosite la croitorie. Odată tras semnalul de alarmă, vine de la sine recomandarea unel diete de detoxifiere, având ca țintă tocmai înlăturarea acestui strat adipos și, mai ales, a consecințelor sale.
E simplu, ieftin şi fără renunțări dramatice: Încercați doar să înlocuiți anumite ingrediente culinare cu altele, mai sănătoase.
Dieta presupune includerea unor grupuri din cele 12 alimente-minune, pentru a elimina grăsimea abdominală:
- migdale, nuci si alte fructe cu coaja tare
- fasole uscată;
- spanacul și toate legumele verzi
- fasolea verde, broccoli, varza şi salata;
- lactatele degresate, laptele, iaurtul, brânza de vaci;
- ovăzul integral, fără fructe uscate, făra arome, nedecorticat;
- ouăle fierte tari;
- untul de arahide, natural și fără zahăr
- carnea de curcan slabă;
- peştele gras: somonul și uleiul de măsline;
- pâinea integrală;
- zmeura şi fructele de pădure
Mâncați șase mese pe zi. Fiecare masă trebuie să conțină cel puțin un aliment din lista de mai sus, iar valoarea caloriilor zilnice e bine să nu depăşească 1600.
Asigurați-vă că aveți și o bună hidratare generală a organismului, adică un pahar mic de apă la fiecare 60 de minute și un volum total de lichide de minimum 2 litri pe zi, neincluzând laptele şi supa sau apa din fructe și legume.