Din cuprinsul articolului
Femeile care trec prin menopauză știu că acest lucru: nu este distractiv. Bufeurile, schimbările de dispoziție și creșterea în greutate sunt doar câteva dintre simptomele menopauzei. Mai presus de toate, exercițiile fizice nu par să aibă același efect ca înainte de intrarea la menopauză. Ce se întâmplă? Oricât de dezamăgitor ar părea acest lucru, cercetările arată că exercițiile fizice regulate pot face simptomele menopauzei mai suportabile.
Este posibil ca femeile aflate la menopauză să nu se simtă întotdeauna stăpâne pe sănătatea lor, dar ele pot recâștiga controlul și își pot menține siluetele sănătoase cu exercițiile potrivite.
De cele mai multe ori, femeile fac aceleași exerciții și mănâncă aceleași alimente care le-au menținut la o greutate sănătoasă înainte de menopauză. Îmi pare rău, doamnelor, dar greutatea suplimentară din jurul mijlocului nu se va clinti cu aceeași rutină veche. Nu mai este un lucru încercat și adevărat, ci mai degrabă este doar un mod de a rămâne activ. Orice mișcare este o mișcare sănătoasă, dar nu și dacă vreți să slăbiți.
Odată ce femeile ajung la vârsta de 50 de ani, nivelul de estrogen începe să scadă, metabolismul încetinește, iar grăsimea se poate acumula rapid în jurul mijlocului. Organismul nu mai arde grăsimile ca înainte, așa că trebuie să încorporați următoarele sfaturi pentru a menține kilogramele în timpul menopauzei.
Dacă sunteți o femeie de peste 50 de ani și nu vă angajați în exerciții cardiovasculare regulate, tocmai ați făcut greșelile unu, doi și trei.
Exercițiile aerobice includ antrenamente care cresc ritmul cardiac, de exemplu, ciclismul, mersul pe jos, dansul, clasele de boot camp, clasele de box sau înotul. Începeți cu puțin dacă nu știți ce să faceți.
Faceți o plimbare de 30 sau 40 de minute cinci sau șase zile pe săptămână. De asemenea, puteți încerca antrenamentul pe intervale pentru a arde mai multe calorii.
Obținerea a cel puțin șapte ore de somn pe noapte și reducerea nivelului de stres sunt necesare pentru femeile aflate la menopauză.
Atunci când organismul nu doarme suficient, se eliberează mai puțină insulină în organism după consumarea unei mese.
Acest lucru îngreunează eficiența insulinei și, ca urmare, prea multă glucoză (zahăr din sânge) ajunge în sânge, ducând la creșterea în greutate în jurul burții.
Somnul insuficient poate reduce, de asemenea, producția hormonului care vă spune când sunteți sătul, determinându-vă să poftiți la alimente bogate în calorii cu valoare nutritivă zero.
Page: 1 2
Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 - 20 noiembrie. Perioada 15-20 noiembrie aduce…
Progres revoluționar în tratamentul cancerului pulmonar: Combinația de medicamente care oprește avansarea bolii cu peste…
Cum arată negii cancerigeni. Negii genitali sunt mai mult decât simple excrescențe ale pielii sau…
Detectarea precoce a cancerului este esențială pentru a îmbunătăți șansele de tratament eficient și supraviețuire.…
Saturn, planeta disciplinei și a karmei, a fost retrogradă din iunie 2024, aducând cu sine…
10 lucruri pe care un om inteligent nu le face: Descoperă secretele succesului personal. Inteligența…