Gonoreea sau blenoragia este o boală cu transmitere sexuală (BTS), produsă de o bacterie și se ia prin contact sexual neprotejat (vaginal, anal, oral) cu un partener infectat.
Autoritățile australiene reiterează importanța protejării, după ce au descoperit noi tulpini rezistente la tratament.
Gonoreea se tratează cu ceftriaxonă și azitromicină, dar ultimele cazuri nu au mai răspuns la tratament, după cum scrie dailystar.co.uk. Bolnavii de gonoree acuză dureri inimaginabile la urinare.
Potrivit guvernului federal australian, au identificat 5 tulpini de gonoree care nu răspund la tratamentul clasic cu antibiotice, iar profesorul John Turnidge, consilierul medical senior al Comisiei australiene privind siguranţa şi calitatea în domeniul sănătăţii, a recomandat oamenilor să practice sexul protejat:
„Sexul protejat înseamnă atât utilizarea prezervativului, cât şi a unui baraj dentar, pentru a fi siguri că nu transmitem infecţia partenerului nostru“, a explicat acesta. Medicii au inclus aceste şapte tulpini rezistente la tratament în raportul bianual destinat Sistemului naţional de alertă, argumentând că potenţialul epidemic al acestor infecţii cu transmitere sexuală este foarte mare.
Circa 40% din infecţiile rezistente la tratament în Australia sunt produse de gonoree. „Pentru prima dată în Australia au fost raportate două cazuri de infecţii cu gonoree rezistentă la medicamente, după ce Marea Britanie a raportat identificarea unui caz cu o tulpină similară“, a spus acesta, adăugând că infecţiile în cauză nu pot fi tratate cu antibioticele obişnuite recomandate.
„Gonoreea este o bacterie foarte inteligentă”, spune Teodora Wi, specialistă în reproducție umană la agenția din cadrul Organizației Națiunilor Unite, cu sediul la Geneva. ”De câte ori este introdus un nou tip de antibiotic pentru tratarea ei, această bacterie dezvoltă o rezistență la acesta”, a completat ea.
OMS estimează că 78 de milioane de persoane sunt infectate în fiecare an cu gonoree, o boală cu transmitere sexuală care poate afecta organele genitale, rectul și gâtul.
Infecția, care în multe cazuri nu prezintă simptome, poate provoca boală inflamatorie pelvină, sarcină ectopică și infertilitate și poate crește riscul de contactare a virusului HIV.
Atenție mare, infecția cu gonoree nu dă semne întotdeauna! Dacă aveți scurgeri ciudate localizate în zonele intime, mergeți de îndată la medic. Milioane de oameni sunt diagnosticați anual cu infecții genitale, cele mai întâlnite fiind Chlamydia, veruci și gonoree.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…