Fructele goji sunt fructele cu cel mai puternic efect antioxidant dintre toate produsele alimentare din lume. Sunt o bogată sursă de vitamină C şi de caroten, practic ele au mai mult caroten decât orice alt produs alimentar. De aceea, consumul lor este extrem de benefic pentru sănătatea unui individ.
Iată ce beneficii aduce sănătății consumul fructelor de goji:
- Cresc imunitatea. Ele conțin vitamine esențiale, minerale, aminoacizi și polizaharide cu rol în creșterea imunității.
- De asemenea, ajută la scăderea colesterolului, îmbunătățesc circulația sanguină, vederea și fertilitatea.
- Mai mult ele conțin zeaxatină – un compus de ajutor în minimazarea riscului dezvoltării degenerescentei maculare legate de vârstă, cauza principala a pierderii vederii la persoanele de peste 65 de ani.
- De asemenea, o singură mână de goji pe săptămână te va ajuta în lupta cu anemia și carența de fier din organism.
- Fructele de goji sunt un aliat de nădejde în curele de slăbire fiindcă accelerează digestia și sunt sărace în calorii.
- Sunt studii care spun ca ar fi de ajutor în cazul bolilor inflamatorii, reumatism sau artrită.
- De asemenea, sunt benefice în cazul bolilor respiratorii, ameliorează simptomele astmului și ale tusei.
- Contribuie la creșterea atenției și a puterii de concentrare, reducând în același timp senzația de oboseală.
- Mai mult, sunt cercetători care susțin ca acestea pot regla glicemia și sunt recomandate persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat.
Goji au același efect benefic indiferent de modul în care sunt consumate: suc, fructe sau ceai. Sunt recomandate în orice anotimp. Le puteți amesteca în iaurt, vă veți bucura astfel de un mic dejun consistent și delicios.
Specialiștii în nutriție consideră că doza ideală de fructe de goji pentru persoanele care vor să îşi mențină starea optimă de sănătate este de 16 g pe zi, iar cei care vor să trateze o anumită afecţiune nu ar trebui să depăşească 100 g de pe zi.
Cu toate acestea, înainte de a le consuma este bine să vorbești cu medicul tău fiindcă acestea pot interacționa cu anumite tratamente medicamentoase. De exemplu, cele pentru tensiunea arterială. De asemenea, sunt cazuri în care acestea pot fi alergene.