Din cuprinsul articolului
E anotimpul murăturilor, așa că gospodinele scot la înaintare rețete care mai de care mai elaborate. Prin urmare, în această iarnă, ce-ar fi să încercați niște gogoșari extraordinari în sos de muștar?
Orice mâncare în această iarnă va deveni cu adevărat extraordinară dacă are niște murături absolut grozave. Iată cum se prepară în cel mai scurt timp gogoșari în sos de muștar.
Toți cei care au pregătit vreodată această rețetă afirmă că este una dintre cele mai savuroase. Pe lângă asta, este foarte ușor de făcut, folosești extrem de puține ingrediente și o să fii lăudată pentru savoarea sa deosebită. Astfel, pentru ca gogoșarii să fie realmente spectaculoși, secretul constă în sos.
Puteți înlocui gogoșarii cu ardei kapia, cu mențiunea că aceștia nu vor fi atât de cărnoși. Pentru mai multă savoare, experții sugerează folosirea de ceapă și usturoi. Iată ingredientele de care veți avea nevoie: 1,5 kg de gogoșari întregi, pe care îi veți curăța de codițe, 200 g de muștar fin sau semințe de muștar, 150 ml de ulei de floarea soarelui, 150 ml de oțet alb (9 grade), 150 g de zahăr sau miere, 20 g de sare grunjoasă pentru murături.
Dar și 2 cepe medii, 4-5 căței de usturoi, 1 linguriță cu boabe de piper, 1-2 foi de dafin sau 1 linguriță cu cimbru uscat, 1 ardei mic iute (opțional), 1 linguriță cu pudră de turmeric.
Se începe pregătirea rețetei cu spălarea gogoșarilor, după care se curăță de codițe și semințe și se taie în fâșii late de 1 cm. Se curăță ceapa și usturoiul și se taie felii subțiri și se mai adaugă un ardei iute dacă se dorește. Se pun muștarul, zahărul sau mierea, oțetul, uleiul și sarea, piperul și foile de dafin într-o cratiță și se amestecă bine.
Se pune cratița la foc mediu și se lasă să fiarbă timp de aproximativ cinci minute. Amestecați din când în când. Pentru ca sosul să aibă culoarea perfectă, se adaugă o linguriță de turmeric, ardeiul iute, ceapa și usturoiul și se mai lasă să fiarbă încă două-trei minute. Urmează să se adauge gogoșarii, să se amestece și să se mai lase să fiarbă la foc mic timp de încă zece minute, potrivit RetetesiVedete.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…