Ghimbirul și curcuma, condimentele minune care țin bolile la distanță

Ghimbirul și cucurma sunt două condimente înrudite care au statut de medicamente în medicina tradițională indiană.

Potrivit unui studiu publicat în 1999 în „British Journal of Cancer”, extractele de ghimbir și cucurmă stopează creșterea tumorilor canceroase.

Atunci când sunt folosite împreună, cele două condimente au o acțiune mai puternică datorită combinației de antioxidanți.

Mai jos vă prezentăm cele mai importante beneficii ale acestora:

Ghimbirul:

Este bogat în magneziu, vitamina B6 și vitamina C. Conține, de asemenea calciu, fosfor, zinc și o cantitate mică de fier.

Beneficiile ghimbirului:

– îmbunătățește digestia

– îmbunătățește absorbția nutrienților

– tratează răcelile

– reduce greața

– Reduce crampele abdominale

– reduce inflamația și durerea articulațiilor

– îmbunătățește circulația sângelui

– ajută la slăbit

Cucurma:

Conține fier, potasiu, vitamina B6, vitamina C și calciu.

Beneficii:

–         reduce infecția

–         îmbunătățește circulația sângelui

–         îmbunătățește digestia

–         vindecă rănile

–         crește imunitatea

–         detoxifiază ficatul

–         scade colesterolul

–         luptă cu radicalii liberi

–         combate anemia

–         luptă cu răcelile

–         ameliorează durerea și inflamația articulațiilor

Un studiu din 2010 publicat în ”Inflammation” a scos la iveală că atât ghimbirul cât și cucurma au proprietăți antiinflamatoare și sunt eficiente în combaterea artritei reumatoide.

O altă cercetare din 2011 publicată în „American Journal of Chinese Medicine” a arătat că ghimbirul și cucurma protejează împotriva inflamației și a bolilor degenerative.

Cel mai bun mod în care pot fi folosite cele două condimente, este să le cumpărați proaspete și să vă faceți ceai.

Rețetă pentru ceai:

– 4 litri de apă fiartă

– O jumătate de ceașcă de ghimbir tocat mărunt

– O jumătate de ceașcă de cucurmă tocată mărunt

– O lingură de coriandru

– O lingură de semințe de fenicul

Coriandrul și feniculul sunt folosite pentru a combate efectele de încălzire și uscăciune ale cucurmei. Dacă folosiți ghimbir și cucurmă pudră folosiți următoarele cantități: un pahar de apă, un sfert de linguriță de pudră de cucurmă și un sfert de linguriță de ghimbir pudră și câte o jumătate de linguriță de corinadru și de semințe de fenicul.

 

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: