Sari la conținut

Ghid complet pentru detoxifierea organismului în trei zile

Detoxifierea este recomandată pe timpul primăverii. Atenție! Această curățare a organismului are câteva contraindicații de care trebuie să țineți seama înainte de a lua decizia să o urmați. Cei reușesc, timp de trei zile, să consume exclusiv sucuri naturale, au o mulțime de beneficii.

Gabriel Fereșteanu

Corpul nostru interacționează, în fiecare zi, cu peste 80.000 de chimicale toxice. Din această cauză, stările de oboseală se instalează cu rapiditate, iar imunitatea noastră are de suferit. Chiar dacă organismul nostru ne ajută destul de mult să eliminăm toxinele, prin colon, piele, rinichi, plămâni sau sistemul limfatic, atunci când solicitările devin intense, organele sunt supuse presiunii, iar un ajutor extern nu strică.

Detoxifiere de trei zile, cu patru tipuri de suc

Acest program, pe care urmează să-l propunem, se adresează începătorilor. Cei care își doresc să evolueze și să comunice mai bine cu propriul organism. În timpul programului nu se poate consuma niciun fel de aliment, înafară de sucuri, care sunt suficient de echilibrate din punct de vedere al vitaminelor, astfel încât să poată suplini cu succes lipsa celorlalte alimente.

Iată cele 4 sucuri propuse, dar și un mic bonus:

Apă ALCALINĂ – bicarbonat de sodiu, ghimbir, lămâie, tinctură de muguri de magnolia Suc JOY – ananas, portocală, măr, scorţişoară. Dă energie şi conferă echilibru emoţional. Suc VERDE VIU – măr, seminţe de in, spirulină, polen – detoxifiant celular, reglează glicemia, este bogat în Omega 3.

Ceai DIGESTIV – fenicul, lemn dulce, brusture, coada calului, giardinophyt (tinctură pentru paraziţi interni). Are efect digestiv, purgativ şi diuretic.

Suc ANTIOX – cătină, coacăze, afine, MSM, miere. Este un puternic antioxidant, bogat în vitamina C şi flavonoide şi oferă energie mentală.

Apa alcalină și beneficiile bicarbonatului

În cazul apei alcaline, ingredientul care ar putea atrage atenția este bicarbonatul de sodiu. Puțini sunt cei care știu beneficiile multiple pe care le are acest ingredient în corp. Printre altele: te scapă de arsurile stomacale, albește dinții și curăță pielea și părul.

● Bicarbonatul absoarbe excesul de sebum și curață părul la fel de bine ca un șampon. Este la fel de eficient și în cazul pielii, așa că îl poți folosi și pe post de gomaj. Amestecă puțină apa cu puțin bicarbonat și întinde-ți pastă obținută pe față sau pe corp. După un minut poți să te clătești și să te minunezi.

Ceaiul digestiv și plantele cele mai bune

Specaliștii recomandă după fiecare masă să consumaţi o cană cu ceai cald fără zahăr pentru a vă ajuta digestia.

● Ceaiul verde deoarece favorizează tranzitul intestinal şi în plus consumat cu regularitate ajută şi în curele de slăbire. Infuzia din chimen ameliorează senzaţiile de arsură la stomac. Se preparară destul de ușor: peste o linguriţă şi jumătate de chimen se toarnă o cană de apă caldă.

● Ceaiul din ghimbir previne balonarea şi flatulenţa. Are și rol anti-vomitiv.

● O cană de ceai de muşetel caldă luptă împotriva arsurilor stomacale, balonării şi durerilor de stomac.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel