Categories: Stil de viaţă

Ghid complet de îngrijire a pielii

Rutina de dimineaţă

Pentru majoritatea persoanelor, spălarea feţei cu apă este sufiecientă (dacă a fost bine curăţată seara, înainte de culcare), însă în cazul celor cu tenul gras sau acneic trebuie folosit un demachiant.

Pasul 1: crema de ochi

Pielea din jurul ochilor este subţire şi se poate usca foarte uşor, de aceea este bine să aplicaţi o cremă mai grasă şi să o lasaţi să acţioneze câteva minute. În cazul în care este o cremă care conţine ceramide, este indicată pentru tenul uscat sau mixt, pentru că împiedică pierderile de apă. În cazul când conţine liposomi, glycerol sau agenţi hidratanţi, se recomandă pentru tenurile îmbătrânite şi deshidratate.

Pasul 2: serul antioxidant

Experţii sugerează folosirea unui ser care să protejeze pielea împotriva radicalilor dăunători din mediul înconjurător. Ingredientele principale ale unui ser antioxidant sunt: vitamina C – cunoscută pentru efectele curative şi de asemenea pentru proprietatea de albire a pielii şi vitamina E – cunoscută pentru faptul că reuşeşte să combată îmbătrânirea. Alte ingrediente naturale ale acestui ser sunt: extractele din seminţe de struguri, ceaiul verde, boabele de cafea precum şi alte surse de vitamina C si E.

Pasul 3: cremă hidratantă cu protecţie solară

Pielea fabrică apă ce se evaporă în permanenţă. Rolul cremei hidratante este de a ajuta menţinerea apei în epidermă pentru a o păstra suplă şi hidratată. Crema trebuie aleasă în funcţie de tipul de ten:

în cazul in care aveţi pielea normală, puteţi alege o cremă hdratantă uşoară neuleioasă pentru a nu vă încărca tenul.

dacă aveţi pielea mixtă sau grasă, alegeţi o cremă lichidă  şi matifiantă, pentru a preveni strălucirea inestetică a feţei.

dacă aveţi tipul de  piele uscat sau sensibil, cel mai indicat este să folosiţi creme bogate în ceramide – molecule grase care reţin apa.

Pentru ca crema să intre bine în piele trebuie să masaţi uşor cu vârfurile degetelor şi să o lăsaţi să acţioneze câteva minute înainte să aplicaţi machiajul

Nu uitaţi să vă schimbaţi crema în funcţie de anotimp – vara folosiţi o cremă mai uşoară şi aerisită, iar iarna una mai grasă şi bogată în substanţe hrănitoare. Indiferent de anotimp aveţi grijă ca crema pe care o alegeţi să aibă protecţie solară.

Rutina de seară

Concentraţi-vă pe curăţarea în profunzine şi pe tratarea problemelor specifice ale pielii

Pasul 1: curăţarea

Folosiţi un demachiant delicat pentru curăţarea machiajului şi a murdăriei de la suprafaţa pielii. Nu uitaţi să curăţţi inclusiv gâtul şi zona decolteului.

Dacă aveţi faţa machiată, începeţi demachierea cu buzele şi ochii. Pentru ochi alegeţi un demachiant special, cu o textură mai uşoară care să nu irite pielea. Îndepărtaţi mai întâi fardul din interiorul ochiului spre exterior, apoi continuaţi cu mişcări circulare. Îndepărtarea mascarei se face apăsând uşor pe gene cu o dichetă demachiantă şi masându-le uşor uşor dintr-o parte în alta.

Pentru buze, aplicaţi loţiunea demachiantă pe o dischetă şi ştergeţi buzele din exterior spre interior, cu mişcări circulare. Demachiaţi apoi obrajii, fruntea, bărbia, gâtul şi decolteul cu mişcări blânde.

Demachiantul trebuie ales în funcţie de tipul pielii, astfel:

Pentru un ten normal sau uscat puteţi opta pentru cremă demachiantă sau lapte demachiant, acestea racoresc, curăţă şi hidratează pielea fără să o usuce şi fără să o agreseze

În cazul tenurilor grase, se poate opta pentru spumă demachiantă care are un efect de degresare mai puternic decât al celorlalte produse.

După ce aţi terminat demachierea, clătiţi-vă cu apă rece pentru a vă revigora tenul

Pasul 2: tratamentul

Aplicaţi tratamentul imediat după demachiere, pentru ca ingredientele să intre uşor în piele. Pentru acneea există mai multe tipuri de tratamente puteţi folosi peroxid de benzoil, acid acetilsalicilic sau alte produse naturiste (miere, ulei de jojoba, ceai verde). Iată un exemplu de mască pentru acnee şi ten gras:

Aveţi nevoie de:3 – 4 tablete de aspirina,  ½ linguriţă apă plată sau ulei de jojoba ( pentru ten normal şi uscat), 1 linguriţă miere – împiedică dezvoltarea bacteriilor şi infectarea zonei, în acelaşi timp, hidratează pielea şi reduce inflamaţiile.
Mod de preparare:
Amestecaţi apa sau uleiul cu mierea şi puneţi pentru câteva minute pe baie de aburi, până la fluidizare şi omogenizare. Nu fierbeti! Pisaţi 3-4 tablete de aspirină, într-un mojar cu pistil sau cu o furculiţă. Amestecaţi amestecul lichid cu aspirina pisată. Dacă consistenţa e prea groasă, fluidizaţi cu apă sau ulei.  Înainte de aplicare lăsaţi să se răcească puţin.
Mod de aplicare:
Aplicaţi amestecul, cu vârful degetelor, pe coşuri, evitând zona ochilor.
Lăsaţi să acţioneze 10 minute, după care spălati cu apă călduţă şi uscaţi pielea prin tamponare.
Pasul 3: hidratarea

Ultimul pas are rolul de a hidrata şi a catifela pielea. Dacă aveţi pielea grasă folosiţi o cremă lejeră care nu încarcă porii. Pentru o pielea uscată şi sensibilă, este nevoie de o cremă calmantă şi ultra-hidratantă.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

4 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

34 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: