Din cuprinsul articolului
Simptome infarct. În cazul în care experimentezi simptomele unui infarct, primul lucru pe care să-l faci e să sunii la 112 și să soliciți ajutor de urgență. Până la sosirea ambulanței e important să tușești cu putere, încontinuu și respiri adânc. Respirația adâncă te ajută să menții nivelul corect de oxigen, iar tusea ajută circulația sanguină și normalizează bătăile inimii.
Aspirina poate reduce din daunele produse de infarct asupra inimii, potrivit cercetărilor. Cu toate acestea, unele persoane pot fi alergice la aspirină, așa că nu e indicat să iei un medicament nou într-o astfel de situație critică.
Dacă ți s-au prescris medicamente pentru angina pectorală, ar trebui să le ia iei neapărat în timp ce aștepți ambulanța.
Medicamentele pe care medicii le-ar fi putut prescrie pentru angina pectorală includ:
Dacă te afli în interior, e important să descui ușa pentru a permite accesul echipajului de pe Ambulanță să pătrundă în locuință.
Odihna va ameliora presiunea asupra inimii. Poți sta așezat sau culcat, important e să stai relaxat într-o poziție confortabilă și să nu depui niciun fel de efort. .
Infarctul se resimte în partea stângă a toracelui, iar un simptom care trădează acest eveniment este apariţia unei dureri şi disconfort la nivelul braţelor, în special cel stâng. Disconfortul se poate resimţi şi la nivelul spatelui, gâtului şi chiar stomacului.
„Orice durere nou apărută în zona pieptului trebuie evaluată de medic, mai ales dacă aveţi peste 30 de ani. În plus, durerile de la nivelul umerilor şi braţelor trebuie să vă dea de gândit dacă apar la efort sau atunci când trăiţi emoţii intense şi vă obligă să vă opriţi din activitate. De regulă, aceste dureri sunt intense şi durează cel puţin un minut”, explică prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.
Şi dificultăţile de respiraţie, plus transpiraţia rece şi senzaţia de ameţeală sunt semnele care prevestesc un infarct. Nu trageţi de timp şi apelaţi cât mai repede la serviciile de urgenţă.
„De obicei, aceste stări sugerează o tulburare digestivă, dar pot prevesti şi un infarct de miocard. Dacă aceste stări sunt însoţite şi de o durere puternică în piept trebuie să apelaţi cât mai repede la medic”, recomandă cardiologul Dan Gaiţă.
Dacă aveţi arsuri la stomac care apar în timpul unei activităţi fizice, nu în timpul mesei, există de asemenea riscul să fi suferit un infarct.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…