Din cuprinsul articolului
Gestionarea diabetului, esențial pentru sănătatea inimii! Consumul de fulgi de ovăz poate oferi beneficii pentru sănătatea inimii și nu numai. Aflați mai multe despre 5 beneficii uimitoare ale ovăzului pentru sănătate.
Ovăzul este o opțiune alimentară sănătoasă bogată în fibre. Consumul de fulgi de ovăz pe zi poate ține de fapt medicul departe. Ovăzul este plin de vitamine și minerale care susțin o inimă sănătoasă și sănătatea generală.
5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ovăz în fiecare zi
Așadar, consumul regulat de fulgi de ovăz ne aduce beneficii sănătății. Iată despre ce vorbesc nutriționiștii:
Digestie îmbunătățită: Ovăzul este plin de fibre alimentare precum beta-glucanul și grăsimile nesaturate. Alimentele bogate în fibre sunt recomandate persoanelor care au probleme cu digestia, cum ar fi constituția sau balonarea. Acestea ajută la reducerea simptomelor de constipație și vă fac scaunul mai moale și mai voluminos. Consumul de ovăz îmbunătățește capacitatea sistemului digestiv și promovează o digestie mai bună .
Sanatatea inimii: Ovăzul este încărcat cu antioxidanți și vitamina B6, ambele esențiale pentru o inimă sănătoasă. Acestea promovează fluxul sanguin fluid și reduc colesterolul LDL. Ele previn, de asemenea, riscul de hipertensiune arterială. Ovăzul este considerat un aliment sănătos pentru inimă, care ține la distanță bolile de inimă.
Ovăzul, un aliment cu conținut scăzut de grăsimi
Risc redus de diabet: Ovăzul este un aliment cu conținut scăzut de grăsimi și zahăr, o alegere bună pentru persoanele diabetice pentru a-și menține sub control glicemia. Ovăzul are vitamina B6 și fibre. De asemenea, sunt bogate în mangan, fosfor, cupru și fier. Ele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, datorită scorului lor scăzut GI.
Pierdere în greutate: Ovăzul este alimente cu conținut scăzut de grăsimi. Nu au zahăr adăugat. Consumul de fulgi de ovăz ajută la menținerea unei greutăți corporale sănătoase. Ovăzul este o alegere pentru micul dejun cu conținut scăzut de calorii. Promovează o digestie mai bună și ajută la pierderea în greutate. Consumul de ovăz integral în cantități moderate poate fi util pentru persoanele care doresc să slăbească.
Imunitate crescută: Ovăzul are antioxidanți sănătoși, cum ar fi avenatramidele și acidul ferulic, care reduc stresul oxidativ și ajută la combaterea infecțiilor și virușilor. Ovăzul este încărcat cu vitamine sănătoase, cum ar fi vitamina B6, și minerale precum fierul, cuprul și zincul, care joacă un rol cheie în creșterea imunității .