Planta cu multiple proprietăți medicinale. Înflorește din iulie până în septembrie și are o acțiune laxativă, antimicrobiană, detoxifiantă, antipiretică, fiind și un real tonic hepatic.
De asemenea, planta este recunoscută ca un excelent tonic digestiv și un bun expectorant. Nu în ultimul rând, planta poate să fie utilizată sub formă de decoct, sirop, tinctură sau sub formă de cataplasmă. Este de ajutor în crizele biliare, în afecțiuni hepatice, balonare, tulburări endocrine sau pentru detoxifierea tractului gastrointestinal. Și extern poate să fie utilizată mai ales dacă ai conjunctivită sau te lupți cu diferite eczeme.
Cum recunoaștem gențiana:
Gențiana este o plantă de aproximativ 20-60 cm, cu o tulpină dreaptă și cilindrică. Frunzele sunt mari și ovale iar florile sunt de culoare galbenă cu puncte de culoare maro. Gențiana crește în zonele alpine și în pășuni și înflorește între lunile iulie și septembrie. De la plantă se utilizează rizomii și rădăcinile, iar pentru a fi utilizați în scop medicinal aceștia se usucă.
Iată ce beneficii mai are consumul de gențiană:
Ce contraindicații are:
Gențiana nu este recomandată în timpul sarcinii sau al alăptării, cel puțin fără acordul medicului specialist ginecolog. De asemenea, nu este indicată să se realizeze o cură îndelungată.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…