Din cuprinsul articolului
Deși este un subiect mai puțin plăcut, din păcate, toți ne-am confruntat la un anumit moment, sau poate chiar de mai multe ori, cu gaze urât mirositoare. De unde vine însă această problemă neplăcută? Ce afecțiuni se pot ascunde?
Dintre toate alimentele pe care le consumăm zilnic, unele dintre ele au un conținut ridicat de fibre și sulf și nu sunt digerate de stomac foarte repede. Astfel, stând un timp îndelungat în stomac, ele pot fermenta și pot provoca gaze urât mirositoare. Ce alimente se încadrează în această categorie? Varza, conopida, roșii, usturoi, broccoli, mere, pere, prune și lista poate continua.
În lista alimentelor care produc gaze sunt și cele ce conțin rafionză și anume fasolele, lintea și restul legumelor crucifere.
Antibioticele în general distrug bacteriile rele, însă sunt cazuri când sunt distruse și cele bune, îngreunând astfel procesul de digestie. În lipsa bacteriilor bune care asigură o bună funcționare a stomacului, ne putem confrunta cu simptome precum constipație, balonare sau gaze urât mirositoare.
În cazul în care te confrunți cu simptomele mai sus menționate, dar ai și o sensibilitate sau chiar intoleranță la lactoză, te sfătuim să faci o vizită de urgență la medicul specialist.
Dacă pe lângă acest simptom neplăcut, te confrunți și cu altele precum diareea persistentă, scaune cu sânge, dureri abdominale, este foarte importat să vorbești cu un medic gastroenterolog.
Atunci când:
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…