Din cuprinsul articolului
Potrivit gastroenterologului rus Dr. Maria Starchak, cel mai simplu mod de a scădea colesterolul fără medicamente sau diete stricte este o dietă adecvată care să includă anumite alimente.
Ea spune că un consum regulat al acestor alimente previne problemele legate de depunerea plăcilor de colesterol pe pereții arterelor, precum și bolile aferente.
Gastroenterologul adaugă că această listă include fulgii de ovăz cu apă, migdalele, avocado, roșiile și sfecla.
„Nutriționiștii spun că cel mai bine este să ne luăm nutrienții și vitaminele din alimente, iar acest lucru nu este întâmplător. Micronutrienții sunt absorbiți mult mai bine sub această formă, ceea ce înseamnă că încep să acționeze mai repede pentru a întări sistemul imunitar și a elimina riscurile pentru sănătate”, spune doctorul gastroenterolog Maria Sturcak.
Ea spune că această abordare dietetică este deosebit de eficientă atunci când există riscul de a avea o creștere a nivelului de colesterol din sânge, dar și atunci când aveți această problemă.
Potrivit expertului, este ușor să controlezi cifrele acestui indicator din sânge dacă adaugi doar cinci alimente ieftine în dieta ta.
Medicul le definește ca fiind cele mai bune „medicamente” de origine naturală pentru colesterolul ridicat. Fulgii de ovăz cu apă – fulgii trebuie să fie doar mari, ceea ce necesită o gătire îndelungată. Aceștia conțin un element valoros – beta-glucan, care reduce rapid nivelul lipidelor din sânge. Iar fibrele normalizează activitatea tractului gastro-intestinal.
„Oamenii de știință britanici au descoperit anterior că un consum regulat de fulgi de ovăz timp de o lună ajută la reducerea nivelului de lipide din sânge cu 20 la sută”, spune gastroenterologul.
„Migdalele pot îmbunătăți nu numai acest indicator important, ci și silueta. Acizii grași valoroși din compoziția lor ajută la menținerea greutății sub control strict. În plus, migdalele îmbogățesc organismul cu proteine”, mai spune specialistul.
Expertul recomandă, de asemenea, consumul regulat de avocado. Deliciosul fruct conține o cantitate uriașă de substanțe nutritive, fără zahăr sau grăsimi nesănătoase. Datorită acestora, colesterolul se menține la același nivel pentru o perioadă lungă de timp, fără a cauza probleme.
Roșiile sunt, de asemenea, o parte integrantă a dietei pentru a controla nivelul colesterolului. Fie că este proaspătă sau sub formă de piure de roșii, produsul este bogat în licopen, care este principalul element care ajută organismul să lupte rapid și cu succes împotriva inflamațiilor, reduce riscul de a dezvolta patologii oncologice și cardiovasculare.
„Sfecla roșie – acesta este cel mai bun produs de origine vegetală, care întărește în mod eficient pereții vaselor de sânge și reduce riscul formării de cheaguri în ele. În plus, sfecla roșie reduce rapid nivelul colesterolului și tensiunea arterială”, spune gastroenterologul.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…