Din cuprinsul articolului
În timpul iernii, organismul are nevoie de alimente nutritive. Potrivit gastroenterologului și nutriționistului rus Dr. Olga Pomynetskaya, este important să includem carnea de gâscă în dietă.
În plus, felurile de mâncare preparate din ea nu necesită abilități culinare speciale și pot fi pregătite cu diverse garnituri. Poate fi pur și simplu coaptă în cuptor – de exemplu, cu varză murată, mere și prune uscate.
„Desigur, va dura mai mult timp pentru a fi gătit decât același pui sau curcan, dar un astfel de fel de mâncare va putea cu siguranță să vă decoreze masa, să vă diversifice dieta și să vă încălzească pe vreme rece”, spune nutriționistul.
De asemenea, puteți folosi foie gras pentru a face supe. Gastroenterologul spune că puteți prepara bulion din gâturi și aripi de gâscă. Apoi îndepărtați grăsimea din el și adăugați toate ingredientele pentru supă.
Deși este o carne foarte grasă , este apreciată pentru compoziția sa. Pe lângă gustul original, carnea de gâscă conține multe oligoelemente: fier, zinc, calciu, vitamine din complexul B, acid ascorbic și vitamina A. Puteți mânca carne de gâscă nu mai mult de o dată pe săptămână pentru a ajuta digestia și a reface aminoacizii benefici.
Potrivit Olgăi Pomynetskaya, din punct de vedere al valorii nutritive și al calității cărnii, gâsca este considerată vânat.
„Vânatul zboară activ, se mișcă și mănâncă hrană curată. Aceasta, la rândul ei, este curată și sănătoasă: conține multă clorofilă. Gâsca are, de asemenea, o carne de culoare roșu închis, bogată în mioglobină. Aceasta este o proteină care se găsește în mușchi și care este implicată în transportul oxigenului către celulele țesuturilor”, spune gastroenterologul.
De asemenea, potrivit medicului, carnea de gâscă este valoroasă pentru că această pasăre este foarte curată și selectivă în alimentație , spre deosebire, de exemplu, de rață, care poate mânca orice.
În plus, grăsimea de gâscă are un punct de fum ridicat și poate fi folosită pentru prăjire, dar principalul lucru este să nu se exagereze.
„Dacă aveți probleme cu vezica biliară sau nu puteți tolera alimentele grase, consumați această carne în cantități mici. Dați preferință pieptului și nu consumați grăsime subcutanată”, adaugă gastroenterologul.
Atunci când alegeți această carne, medicul vă sfătuiește să acordați atenție pieptului – este important ca acesta să fie cărnos și bine conturat. Uitați-vă și la piele. Nu trebuie să fie palidă sau prea galbenă și nu trebuie să aibă crestături pe ea.
În urma dezastrului provocat de inundațiile severe din Comunitatea Valenciană, Spania, Ministerul Afacerilor Externe din…
Honorius Prigoană, fiul cel mare al omului de afaceri, a anunţat că tatăl lui, Silviu…
Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci în toată țara, în special…
Această plantă care se găseşte din belşug şi în România ajută la combaterea răcelilor și…
În decembrie 2024, peste 2.200.000 de pensionari din România vor beneficia de o creștere de…
După reexaminarea avizului său inițial, Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA (CHMP) a…