Sari la conținut

Gastroenterolog: 70% din populația României are această BACTERIE

Helicobacter pylori
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Bacteria Helicobacter pylori poate duce la apariția cancerului de stomac

Din cuprinsul articolului

Infecția cu Helicobacter pylori (H. pylori) apare atunci când bacteriile H. pylori infectează stomacul. Acest lucru se întâmplă de obicei în copilărie. Infecția cu Helicobacter pylori este o cauză frecventă a ulcerului peptic și poate fi prezentă la mai mult de jumătate din populația lumii.

„Anticorpii prezenti in sange sunt incapabili sa o elimine. Nu exista contact intre anticorpii din sange si bacteria care sta in mucusul stomacal”, a declarat intr-un interviu pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Diculescu.

Este o cauză frecventă a ulcerului peptic și poate fi prezentă la mai mult de jumătate din populația lumii.

„În general, helicobacter pylori nu are simptome clare si nu prea se manifesta in organism. Aproximativ 70% din populatia Romaniei are aceasta bacterie in stomac, insa ea nu se manifesta la toata lumea”,  potrivit prof. univ. dr. Mircea Diculescu,seful Centrului de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni.

„Anticorpii prezenti in sange sunt incapabili sa o elimine. Nu exista contact intre anticorpii din sange si bacteria care sta in mucusul stomacal”, a declarat intr-un interviu pentru Sanatatea TV, prof. univ. dr. Diculescu.

Multe persoane nu realizează că au o infecție cu Helicobacter pylori, deoarece nu se îmbolnăvesc niciodată. Dacă aveți semne și simptome de ulcer peptic, medicul dumneavoastră vă va testa probabil pentru o infecție cu Helicobacter pylori. Dacă aveți o infecție cu Helicobacter pylori, aceasta poate fi tratată cu antibiotice.

Simptome

Majoritatea persoanelor cu infecție cu Helicobacter pylori nu vor avea niciodată semne sau simptome. Nu este clar de ce se întâmplă acest lucru, dar este posibil ca unele persoane să se nască cu o rezistență mai mare la efectele nocive ale Helicobacter pylori.

Când se dezvoltă semnele și simptomele infecției cu Helicobacter pylori, acestea includ următoarele:

  • Arsură sau durere arzătoare în abdomen
  • Durere abdominală mai accentuată pe stomacul gol
  • Greață
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Eructații frecvente
  • Balonare
  • Pierdere involuntară în greutate

Când să mergi la medic

Faceți o programare la medicul dumneavoastră dacă aveți semne sau simptome persistente care vă îngrijorează. Solicitați imediat asistență medicală dacă aveți:

  • Dureri abdominale severe sau persistente
  • Dificultate de a înghiți
  • Scaune negre cu sânge
  • Vărsături negre sau sângeroase sau vărsături care arată ca zațul de cafea
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel