Principala greșeală care declanșează gastrita hiperacidă. Arsurile resimțite sunt foarte puternice

Gastrita hiperacidă este de fapt o inflamație a mucoasei care căptușește și protejează stomacul. Pirozisul, așa cum este denumită arsura în termeni medicali, este destul de greu de tratat.

Cauza principală a arsurilor la stomac sunt mesele haotice, regimul alimentar dezechilibrat, nesănătos.

Arsurile la stomac se manifestă printr-o senzație de acreală, de durere. Aceste senzații apar după mesele îmbelșugate în grăsimi sau când te pregătești de culcare și stai în pat. Arsurile stomacale pot fi destul de ușor confundate cu durerea de inimă.

Pirozisul este simptomul pentru boala de reflux gastroesofagian – patologie individuală care descrie agresiunea acidă a sucului gastric asupra mucoasei esofagiene. Concret, sucul gastric din interiorul stomacului ajunge în esofag, dar esofagul are un pH mult mai crescut decât stomacul și, astfel, sucul gastric arde chimic mucoasa esofagiană.

Iată care cauze gastritei hiperacide:

  • Regimul alimentar defectuos bogat în alimente prăjite.
  • Cinele copioase servite la ore târzii din noapte.
  • Consumul de condimente: muștar, hrean, piper.
  • Nemestecarea corectă a alimentelor poate provoca iritații gastrice.
  • Nivelul ridicat de stres.
  • Mesele neregulate.
  • Consumul excesiv de tutun și băuturi alcoolice.
  • Boala de reflux gastrointestinal.
  • Administrarea unor medicamente, de exemplu antiinflamatoare nonsteroidiene.

În ce constă tratamentul:

Tratamentul gastritei hiperacide este destul de dificil și de complex. Odată stabilit diagnosticul medicul specialist gastroenterolog va recomanda administrarea unor medicamente cu rolul de a ameliora și stopa disconfortul și durerea abdominală. Dar dacă analizele arată că există și bacteria Helicobacter pylori atunci persoana în cauză va avea nevoie de antibiotic. Totodată, pacientul va lua și medicamente antispasmodice și anticolinergice care au rolul de a scădea secreția de sucuri digestive.

Iată ce alimente este indicat să eviți:

Este bine să stai departe de următoarele alimente: roșii, usturoi, ceapă, mentă, branză grasă, nuci, cofeină, alcool, băuturi acidulate, prăjelile, carnea grasă, lămâia, merele. Aceste alimente relaxează sfincterul și mușchii dintre stomac și esofag, ducând la apariția senzației de arsură.

Recent Posts

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

5 minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

35 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

o oră ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

3 ore ago

Citeste si: