Sari la conținut

Gastrita: băutura minune care ajută la controlul acesteia

covid-19

Conform MedlinePlus, gastrita apare atunci când mucoasa stomacului devine umflată sau inflamată. Această afecțiune poate fi acută, durează o perioadă scurtă, sau cronică, durează câteva luni sau chiar ani.

Printre cele mai frecvente cauze ale gastritei se numără consumul excesiv de alcool, infecțiile stomacale și reacția la anumite medicamente. Alte cauze mai puțin frecvente sunt tulburările autoimune, refluxul biliar, stresul și infecțiile virale.

MedlinePlus notează că există cazuri în care persoanele cu gastrită nu prezintă niciun simptom, totuși, acestea pot apărea ca lipsă de apetit, greață și vărsături, dureri în abdomenul superior.

În cazurile mai severe, când gastrita provoacă sângerare în mucoasa stomacului, simptomele pot include scaune negre și vărsături cu sânge sau scaun care arată ca zațul de cafea. În fața unui scenariu similar, este indicat să mergeți la un medic specialist pentru a obține un diagnostic precis și a defini tratamentul adecvat.

Boala de reflux gastroesofagian

Cum să controlezi gastrita în mod natural?

Potrivit Better with Health, există câteva măsuri pe care persoanele cu gastrită le pot lua de acasă pentru a-și controla starea.

În primul rând, consumul de apă ar trebui să fie prioritar față de orice altă băutură, deoarece va ajuta organismul să elimine toxinele, controlând în același timp durerea și senzația de greutate stomacală.

Consumul de apă nu este configurat ca un tratament care înlocuiește conceptul medical. În mod similar, sursa de mai sus avertizează că aportul de apă nu trebuie abuzat, deoarece „nivelul de aciditate din organism poate deveni dezechilibrat, agravând gastrita”.

O altă recomandare pentru persoanele cu gastrită este să evite alimentele care provoacă inflamații, care includ produse procesate, gluten, alimente acide, produse lactate, dulciuri, alimente picante și alcool.

Informațiile de pe portalul Medical News Today indică faptul că, ca parte a dietei, este importantă eliminarea meselor abundente cu mulți carbohidrați, deoarece acest lucru solicită prea mult sistemul digestiv și agravează gastrita. Se recomanda consumul de mese mici in mod regulat pentru a facilita procesul digestiv.

În cadrul unei diete indicate, usturoiul ar fi un aliat pentru îngrijirea stomacului. „O investigație sugerează că extractul de usturoi ar putea ajuta la reducerea simptomelor gastritei. Măcinarea usturoiului crud și consumul lui ar funcționa, de asemenea, bine”, a spus sursa.

Dacă nu îți place gustul usturoiului crud, este indicat să-l toci și să-l mănânci cu o lingură de unt de arahide sau învelit într-o curmală uscată, pentru a facilita aportul acestuia.

O altă opțiune pentru a face față simptomelor gastritei este consumul de probiotice, deoarece aceste alimente ajută la îmbunătățirea digestiei și la stimularea mișcărilor intestinale.

Suplimentele probiotice introduc bacterii bune în tractul digestiv, ceea ce ajută la stoparea răspândirii H. pylori. Unele dintre alimentele care conțin aceste substanțe sunt iaurtul, varza murată și chefirul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel