Din cuprinsul articolului
Gargara cu apa oxigenată. Peroxidul de hidrogen este un compus chimic care combină hidrogenul cu oxigenul. Puteți să-l cumpărați la majoritatea farmaciilor și să-l utilizați pentru orice, de la dezinfectarea rănilor până la curățarea căzii de baie. În limbajul popular este cunoscut ca și apă oxigenată.
Cheia pentru gargară în siguranță a peroxidului de hidrogen este să vă asigurați că nu îl înghițiți niciodată. Acest lucru este adevărat, indiferent dacă utilizați 3% peroxid de hidrogen sau 35% peroxid de hidrogen „alimentar”
Gargara cu apă oxigenată poate ajuta cu o serie de probleme orale, inclusiv inflamația gingiilor și durerea în gât. Ajută chiar și la albirea dinților.
Medicii stomatologi folosesc peroxid de hidrogen pentru a îmbunătăți sănătatea bucală a pacienților de mai bine de un secol, deoarece funcționează – este o soluție ieftină și stabilă.
Peroxidul de hidrogen contribuie la promovarea vindecării și prevenirii aftelor și a altor răni mici la nivelul gurii prin reducerea bacteriilor din gură.
Pur și simplu înmuiați un tampon de bumbac în hidrogenul diluat și frecați-l ușor pe afta sau pe rana bucală. Scuipă orice exces de peroxid de hidrogen și asigură-te că eviți să înghiți.
Gargara cu peroxid de hidrogen poate ajuta la reducerea inflamației gingiilor, mai ales atunci când este combinată cu periajul obișnuit și folosirea aței dentare.
Când utilizați peroxidul de hidrogen în gură în timp ce faceți gargară, peroxidul de hidrogen eliberează oxigen care ajută la distrugerea bacteriilor. Prezența oxigenului ucide bacteriile anaerobe care provoacă boli ale gingiilor și inflamații.
Oxigenul eliberat de peroxidul de hidrogen pătrunde în smalțul dentar și descompune moleculele care produc pete pe dinți. Din acest motiv, clătirea gurii cu apă oxigenată ajută la albirea dinților. Efectul apare însă după minim 3 luni de utilizare.
Gargară cu peroxid de hidrogen poate ajuta la o durere în gât în mai multe moduri. Peroxidul de hidrogen are proprietăți antibacteriene. Vă poate ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor bacteriene care cauzează adesea dureri în gât.
Totodată, peroxidul de hidrogen în contact cu mucusul creează o spumă care diluează mucusul și facilitează eliminarea acestuia. Această spumă face mucusul mai puțin lipicios și mai ușor de drenat. De asemenea, poate ajuta la slăbirea mucusului din gât, care poate provoca iritații și dureri.
Astfel se obține o ameliorare a iritației gâtului și a tusei.
Un efect la de bun îl are gargara cu apă și sare, care poate fi folosită mai ales la copii.
Se amestecă 1 cană de apă cu ½ linguriță de sare. Se face gargară sau se clătește gura timp de 60 de secunde, apoi se scuipă.
Clătirea gurii cu anumite substanțe antiseptice ar putea ajuta la prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
O recenzie sistematică a arătat că peroxidul de hidrogen de 0,5% inactivează virusurile cu membrană lipidică, precum sunt coronavirusurile.
Virusurile din familia „corona” au un înveliș lipidic în care se află glicoproteinele necesare infectării gazdei.
Dezmembrarea acestei membrane grase este considerată o strategie virucidă de a preveni infecția. Studiile au arătat că peroxidul de hidrogen produce radicali liberi de oxigen care perturbă membranele grase ale virusurilor.
Dacă clătirea gurii cu apă oxigenată distruge învelișul proteic al virusului, astfel s-ar obține o reducere a încărcăturii virale de SARS-CoV-2 din cavitatea bucală și orofaringe.
În concentrații mai mari de 0,5%, peroxidul de hidrogen poate vătăma țesuturile intra-orale, iar în concentrații mai mici de 0,5% nu este eficient.
Apa oxigenată trebuie diluată corespunzător înainte de utilizare. Atenție mare la riscul de înghițire a acestei soluții, căci poate provoca daune interne severe.
Dacă folosiți apă oxigenată de 3%, diluați 1 parte de apă oxigenată cu 2 părți de apă simplă. Veți obține astfel o soluție de peroxid de hidrogen de 1%.
Luați o gură mică de soluție și clătiți gura timp de 1 minut.
Nu depășiți 90 de secunde. Scuipați apoi soluția, cu grijă să nu înghițiți.
Gargara cu peroxid de hidrogen poate cauza înroșirea și iritarea ușoară a cavității bucale.
Aceste reacții dispar în câteva ore. Dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc, sunați medicul.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…