Sari la conținut

Gara din Caracal, evacuată în totalitate din cauza unor scurgeri de gaze

Gara din Caracal a fost evacuată în totalitate, iar traficul feroviar a fost blocat aproape două ore din cauza unor scurgeri de gaze (propan) dintr-un vagon-cisternă al unui tren de marfă privat.

Trenul în cauză era compus din 38 de vagoane, dintre care 8 erau încărcate cu gaz. Chiar dacă situația a fost remediată în timp util, celelalte trenuri care circulau pe aceeași rută au fost oprite în stațiile adiacente. Îngrijorat de posibilitatea unei alte catastrofe, un paznic care a simțit miros de gaz a sunat imediat la numărul de urgență 112. Ca răspuns, mai multe echipaje de pompieri și polițiști s-au mobilizat rapid în zonă.

O martoră a explicat, pentru observator.ro că problema provenea de la o butelie de propan care avea o fisură, existând astfel un risc de explozie.

Un angajat al CFR Caracal a precizat, potrivit aceleiași surse, că firma de pază a observat că exista o pierdere de gaze, ceea ce se auzea ca un fâsâit.

Prefectul de Olt asigură că situația e sub control

Trenul privat de marfă avea un total de 38 de vagoane tip cisternă și circula pe ruta Pasărea – Glogovăț. Din acestea, 5 erau încărcate cu GPL, 3 cu propan și 30 cu motorină și benzină. Scurgeri mici de gaz au fost detectate la penultimul vagon, în zona robinetului.

Mario De Mezzo, prefectul județului Olt, a menționat că au fost evacuate persoane ca măsură de precauție.

Un alt pasager și-a manifestat frustrarea și a susținut că are impresia că s-a făcut mult zgomot pentru nimic.

Circulația a avut întârzieri de până la 133 de minute, ceea ce a creat frustrări printre călători. Până când problema a fost rezolvată în jur de două ore, trenurile care treceau prin gara Caracal au fost oprite în stațiile adiacente.

Mario De Mezzo, prefectul județului Olt, a asigurat că situația este sub control și nu există pericol.

După ce robinetul de la care se scurgea gaz a fost închis și măsurătorile efectuate de echipajul CBRN au indicat că toate valorile sunt la zero, circulația a fost reluată.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel