Din cuprinsul articolului
Frunzele de prun elimină cheagurile și desfundă vasele de sânge. Atât prunele proaspete, cât și cele uscate conțin fibre și antioxidanți. Acestea pot ajuta la reducerea constipației și pot aduce beneficii pentru sănătatea generală.
Prunele sunt extrem de hrănitoare, cu o varietate de beneficii pentru sănătate.
Acestea conțin multe vitamine și minerale, pe lângă fibre și antioxidanți care vă pot ajuta la reducerea riscului de apariție a mai multor boli cronice.
Prunele și sucul de prune sunt bine cunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora constipația.
Acest lucru se datorează parțial cantității mari de fibre . O prună oferă 1 gram de fibre.
Fibrele din prunele uscate sunt în mare parte insolubile, ceea ce înseamnă că nu se amestecă cu apa.
Joacă un rol în prevenirea constipației prin adăugarea de volum în scaun și poate accelera viteza cu care deșeurile se deplasează prin tractul digestiv.
Prunele și prunele uscate sunt bogate în antioxidanți, care sunt de ajutor pentru reducerea inflamației și pentru protejarea celulelor de deteriorarea radicalilor liberi.
Sunt deosebit de bogate în antioxidanți polifenoli, care au efecte pozitive asupra sănătății oaselor și pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și diabet.
De fapt, unele studii au arătat că prunele conțin de două ori mai multă cantitate de antioxidanți polifenoli decât alte fructe populare, cum ar fi nectarinele și piersicile.
Prunele au proprietăți care pot ajuta la controlul zahărului din sânge.
În ciuda faptului că sunt destul de bogate în carbohidrați, prunele nu par să provoace o creștere substanțială a nivelului de zahăr din sânge după ce sunt consumate.
Acest lucru este atribuit potențialului lor de a crește nivelul de adiponectină, un hormon care joacă un rol în reglarea zahărului din sânge.
În plus, fibrele din prune pot fi parțial responsabile pentru efectele lor asupra zahărului din sânge. Fibrele încetinesc rata la care corpul tău absoarbe carbohidrații după masă, determinând creșterea treptată a zahărului din sânge, în loc să crească.
Prunele pot fi benefice pentru îmbunătățirea sănătății oaselor.
Unele studii au asociat consumul de prune uscate cu un risc redus de afecțiuni osoase debilitante, cum ar fi osteoporoza și osteopenia, care sunt caracterizate prin densitate osoasă scăzută.
Nu numai că s-a demonstrat că prunele uscate previn pierderea osoasă, dar pot avea și potențialul de a inversa pierderea osoasă care a avut loc deja.
Consumul regulat de prune și prune uscate poate avea un efect protector asupra sănătății inimii.
Prunele au fost studiate pentru potențialul lor de a reduce hipertensiunea arterială și nivelul colesterolului, care sunt factori majori de risc pentru bolile de inimă.
Marele profesor Ovidiu Bojor susține importanța consumului de prune. Pe lângă gustul delicios, pot elimina cheagurile de sânge, au efect laxativ și diuretic.
Oviciu Bojor recomanda un remediu din frunze de prun proaspete pentru cei care sufere de tromboflebita și ateroscleroza. Astfel se culege o mana de frunze de prun praspete(8-10 frunze) si se lasa la infuzat într-o cană cu lapte de capră clocotit. Se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară. Se îndulcește cu puțină miere de albine.
Pentru dizolvarea cheagurilor de pe pereții arterelor, se recomanda consumul a câte 2 căni pe zi, una dimineața și una seara. Cura durează 10 zile.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…