Din cuprinsul articolului
Frunzele de morcovi fac minuni pentru sănătate. Lidia Fecioru: „Mai ales pentru cei care au avut COVID!”
Mai multe studii au arătat că frunzele de morcov au proprietăţi antitumorale directe, susţinând organismul afectat de tratamentele contra cancerului, radio sau chimio-terapeutice. Lidia Fecioru a vorbit despre proprietățile pe care le au frunzele de morcov ți a oferit mai multe sfaturi foarte practice prin care putem să ne bucurăm de aceste remedii naturale.
Frunzele de morcov sunt foarte bogate în clorofilă, care nu a putut fi niciodată sintetizată în laborator, o substanţă cu proprietăţi antitumorale, depurative şi antioxidante remarcabile.
Frunzele de morcovi fac minuni pentru sănătate. Lidia Fecioru: „Mai ales pentru cei care au avut COVID!”
Frunzele de morcov pot fi consumate, în special, sub formă de ceai, explică Lidia Fecioru.
„Este bine să bem ceai din frunze de morcovi. Morcovul îl putem da copiilor, iar frunzele să le strângem pentru acest ceai. Ceaiul din frunze de morcovi este bun pentru tot ce înseamnă circulaţie periferică şi varice.
Peste trei linguri de plantă uscată se adaugă un litru de apă fierbinte. După 15 minute de stat la infuzat, strecurăm ceaiul şi bem toată această cantitate în decursul unei zile.
Acest ceai din frunze de morcovi este bun mai ales pentru cei care au trecut prin COVID. Mulţi au avut probleme cu rinichii din cauza acestei boli. Să nu uite, de asemenea, să mănânce mei decorticat”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.
Există o dulceață banală care ne scapă de tuse, a atras atenția Fecioru.
„Există o reţetă foarte bună, dulceaţa de ceapă. Se iau 500 de grame de ceapă, o curăţăm, o tocăm mărunt, punem 400 de grame de zahăr şi un litru de apă. O punem la foc mic şi o fierbem 3 ore. Când a terminat de fiert şi o lăsăm puţin să se răcească, adăugăm acolo 50 de grame de miere. Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari. Se iau de obicei înainte de masă cu jumătate de oră.
Tusea trece cam în 3-4 zile cu această soluţie. Se ţine într-un borcan de sticlă la frigider sau chiar pe masă. Aş mai avea o reţetă mică, la fel pentru tuse şi bronşite. Frunza de varză se înmoaie în apă caldă sau o punem la cuptorul cu microunde, punem miere pe ea şi o punem pe piept. Dacă tusea este mai puternică, punem una pe spate şi una pe faţă”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.
Există mai multe moduri de preparare şi folosire a frunzelor de morcov
- Ca adaos în mâncare: Frunzele se spală foarte bine, se taie fin şi se pun împreună cu mărar, pătrunjel sau ţelină în tocăniţe, ciorbe, supe, etc, după prepararea termică a mâncării.
- Ca salată: Se spală o mână de frunze de morcov, se taie fin, se amestecă bine cu frunzele tocate de la o legătură de pătrunjel şi, eventual, de la o legătură de mentă proaspătă, cu suc proaspăt de lămâie şi cu roşii tăiate subţire. Se consumă dimineaţa, ca aperitiv, sau la prânz şi la cină, împreună cu felul doi.
- Ca suc: Se adaugă în vasul blenderului 2 mâini de frunze proaspete şi 10 linguri de apă. Se amestecă bine, după care se lasă o jumătate de oră la macerat şi se filtrează. Sucul se consumă imediat sau se păstrează la frigider, maximum 4 ore. De regulă, se iau câte 50 ml. de suc de frunze de morcov, diluat cu aceeaşi cantitate de suc de rădăcină de morcov, de 3 ori pe zi.