Frunzele acestei plante sunt o forță. Doar o ceașcă de ceai scade colesterolul și hipertensiunea arterială

Frunzele acestei plante sunt o forță a naturii. O ceașcă de ceai scade colesterolul și hipertensiunea arterială.

Un nou produs tocmai s-a alăturat trenului superfood. Este bogat în proteine, vitamine C și A și potasiu. Nu conține cofeină și este potrivită ca infuzie și adaos la multe feluri de mâncare. Moringa, căci despre ea este vorba, este o sursă excelentă de nutrienți care asigură buna funcționare a întregului organism.

Ce este moringa și cu ce ajută?

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Moringa este o planta tropicala originara din India, recunoscuta pentru frunzele sale delicate, de un verde intens, cu o textura usor catifelata si un gust usor picant, asemanator cu cel al hreanului. Din punct de vedere olfactiv, moringa are un miros discret, vegetal, care aminteste de iarba proaspat taiata.

Întreaga plantă este comestibilă, adică flori, fructe, semințe, scoarță și rădăcini. Moringa este folosită în industria farmaceutică și cosmetică, dar nu numai. Planta servește și ca hrană pentru animale și chiar este folosită pentru a produce biocombustibili.

Sursă bună de proteine ​​ușor digerabile

Moringa este extrem de sănătoasă și conține mulți nutrienți valoroși. Are un efect benefic asupra bunei funcționări a întregului organism. Este o sursă bună de proteine ​​ușor digerabile, fibre și beta-caroten, precum și acizi grași omega-3, omega-6 și omega-9. Moringa este bogată în vitamina C, E, A și calciu, potasiu, fier, mangan, brom și crom. Este un tezaur de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și previn multe boli.

Efect benefic asupra sistemului digestiv

Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, anti-ulceroase și anticancerigene. Are un efect benefic asupra sistemului digestiv, scade nivelul de zahăr și colesterol și curăță organismul de toxine. Ajută la reducerea tensiunii arteriale. Este folosit ca remediu natural pentru anemie, boli de piele și bronșită.

Există efecte secundare?

Conform rezultatelor a numeroase studii științifice, moringa nu are efecte secundare. Cu toate acestea, înainte ca acest superaliment să devină o parte permanentă a dietei tale zilnice, merită să consulți medicul. Acest lucru este important în special pentru persoanele care iau în mod regulat medicamente pentru scăderea zahărului și a tensiunii arteriale. Din păcate, moringa nu este recomandată femeilor însărcinate.

 

Recent Posts

Un ingredient pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă și delicioasă

Un ingredient banal pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă…

26 de minute ago

O seară de operă la teatru: Spectacol unic ce oferă publicului unele dintre cele mai frumoase partituri

O seară de operă la teatru: Spectacol unic ce oferă publicului unele dintre cele mai…

41 de minute ago

Vești pentru SENIORI. Șeful CNPP spune cu cât va crește fiecare pensie de pe 1 ianuarie 2025

Vești pentru SENIORI. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a anunțat spune…

56 de minute ago

Investiții de peste 79 de milioane de euro în sisteme medicale inovatoare care pot salva vieți în România

Synevo România, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de diagnostic de laborator din…

o oră ago

Medicii recomadă vaccinarea mpotriva tusei convulsive. Mii de persoane deja s-au infectat

Odată cu venirea sezonului rece, medicii sugerează să ne vaccinăm împotriva tusei convulsive, precum și…

o oră ago

Pesticidele, deosebit de periculoase. Riscul ascuns de cancer din spatele agriculturii moderne

Pesticidele, deosebit de periculoase. Din dorința de a avea produse mari și frumoase, agricultorii utilizează pesticide,…

2 ore ago

Citeste si: