Frunzele acestei plante sunt o forță. Doar o ceașcă de ceai scade colesterolul și hipertensiunea arterială

Frunzele acestei plante sunt o forță a naturii. O ceașcă de ceai scade colesterolul și hipertensiunea arterială.

Un nou produs tocmai s-a alăturat trenului superfood. Este bogat în proteine, vitamine C și A și potasiu. Nu conține cofeină și este potrivită ca infuzie și adaos la multe feluri de mâncare. Moringa, căci despre ea este vorba, este o sursă excelentă de nutrienți care asigură buna funcționare a întregului organism.

Ce este moringa și cu ce ajută?

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Moringa este o planta tropicala originara din India, recunoscuta pentru frunzele sale delicate, de un verde intens, cu o textura usor catifelata si un gust usor picant, asemanator cu cel al hreanului. Din punct de vedere olfactiv, moringa are un miros discret, vegetal, care aminteste de iarba proaspat taiata.

Întreaga plantă este comestibilă, adică flori, fructe, semințe, scoarță și rădăcini. Moringa este folosită în industria farmaceutică și cosmetică, dar nu numai. Planta servește și ca hrană pentru animale și chiar este folosită pentru a produce biocombustibili.

Sursă bună de proteine ​​ușor digerabile

Moringa este extrem de sănătoasă și conține mulți nutrienți valoroși. Are un efect benefic asupra bunei funcționări a întregului organism. Este o sursă bună de proteine ​​ușor digerabile, fibre și beta-caroten, precum și acizi grași omega-3, omega-6 și omega-9. Moringa este bogată în vitamina C, E, A și calciu, potasiu, fier, mangan, brom și crom. Este un tezaur de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și previn multe boli.

Efect benefic asupra sistemului digestiv

Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, anti-ulceroase și anticancerigene. Are un efect benefic asupra sistemului digestiv, scade nivelul de zahăr și colesterol și curăță organismul de toxine. Ajută la reducerea tensiunii arteriale. Este folosit ca remediu natural pentru anemie, boli de piele și bronșită.

Există efecte secundare?

Conform rezultatelor a numeroase studii științifice, moringa nu are efecte secundare. Cu toate acestea, înainte ca acest superaliment să devină o parte permanentă a dietei tale zilnice, merită să consulți medicul. Acest lucru este important în special pentru persoanele care iau în mod regulat medicamente pentru scăderea zahărului și a tensiunii arteriale. Din păcate, moringa nu este recomandată femeilor însărcinate.

 

Recent Posts

Trei zodii care vor avea toată lumea la picioare în următorii 20 de ani

În următorii 20 de ani, lumea va trece prin transformări majore, iar astrologii susțin că…

10 minute ago

Nu exagera cu suplimentele cu vitamina C! Pot favoriza dezvoltarea tumorilor

Suplimentele alimentare sunt promovate adesea ca soluții miraculoase pentru sănătate, dar consumul lor necontrolat poate…

40 de minute ago

De ce te trezești la 3 dimineața? Plus metoda simplă care te ajută să adormi instantaneu

De ce te trezești la 3 dimineața? Îți este cunoscută senzația de a privi în…

o oră ago

Horoscop 25 noiembrie – 1 decembrie. Câștiguri finaciare majore pentru o zodie

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. În ultima săptămână din noiembrie, astrele se aliniază pentru…

2 ore ago

Studiu Burnout – Femeile din România sunt mult mai epuizate la locul de muncă decât bărbații

Burnout-ul, o problemă tot mai frecventă în rândul angajaților români, afectează în special femeile, potrivit…

2 ore ago

Creșterile de pensii ar putea fi anulate! Decizia crucială a CCR

Creșterile de pensii ar putea fi anulate! O veste cu un impact major asupra pensionarilor…

3 ore ago

Citeste si: