Din cuprinsul articolului
Frunzele acestei plante sunt o forță a naturii. O ceașcă de ceai scade colesterolul și hipertensiunea arterială.
Un nou produs tocmai s-a alăturat trenului superfood. Este bogat în proteine, vitamine C și A și potasiu. Nu conține cofeină și este potrivită ca infuzie și adaos la multe feluri de mâncare. Moringa, căci despre ea este vorba, este o sursă excelentă de nutrienți care asigură buna funcționare a întregului organism.
Ce este moringa și cu ce ajută?
Moringa este o planta tropicala originara din India, recunoscuta pentru frunzele sale delicate, de un verde intens, cu o textura usor catifelata si un gust usor picant, asemanator cu cel al hreanului. Din punct de vedere olfactiv, moringa are un miros discret, vegetal, care aminteste de iarba proaspat taiata.
Întreaga plantă este comestibilă, adică flori, fructe, semințe, scoarță și rădăcini. Moringa este folosită în industria farmaceutică și cosmetică, dar nu numai. Planta servește și ca hrană pentru animale și chiar este folosită pentru a produce biocombustibili.
Sursă bună de proteine ușor digerabile
Moringa este extrem de sănătoasă și conține mulți nutrienți valoroși. Are un efect benefic asupra bunei funcționări a întregului organism. Este o sursă bună de proteine ușor digerabile, fibre și beta-caroten, precum și acizi grași omega-3, omega-6 și omega-9. Moringa este bogată în vitamina C, E, A și calciu, potasiu, fier, mangan, brom și crom. Este un tezaur de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și previn multe boli.
Efect benefic asupra sistemului digestiv
Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, anti-ulceroase și anticancerigene. Are un efect benefic asupra sistemului digestiv, scade nivelul de zahăr și colesterol și curăță organismul de toxine. Ajută la reducerea tensiunii arteriale. Este folosit ca remediu natural pentru anemie, boli de piele și bronșită.
Există efecte secundare?
Conform rezultatelor a numeroase studii științifice, moringa nu are efecte secundare. Cu toate acestea, înainte ca acest superaliment să devină o parte permanentă a dietei tale zilnice, merită să consulți medicul. Acest lucru este important în special pentru persoanele care iau în mod regulat medicamente pentru scăderea zahărului și a tensiunii arteriale. Din păcate, moringa nu este recomandată femeilor însărcinate.