Sari la conținut

Frunzele acestei plante sunt o forță. Doar o ceașcă de ceai scade colesterolul și hipertensiunea arterială

Moringa
Sursă foto: IStock
Moringa. Planta benefica pentru organism

Frunzele acestei plante sunt o forță a naturii. O ceașcă de ceai scade colesterolul și hipertensiunea arterială.

Un nou produs tocmai s-a alăturat trenului superfood. Este bogat în proteine, vitamine C și A și potasiu. Nu conține cofeină și este potrivită ca infuzie și adaos la multe feluri de mâncare. Moringa, căci despre ea este vorba, este o sursă excelentă de nutrienți care asigură buna funcționare a întregului organism.

Ce este moringa și cu ce ajută?

ceai
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Moringa este o planta tropicala originara din India, recunoscuta pentru frunzele sale delicate, de un verde intens, cu o textura usor catifelata si un gust usor picant, asemanator cu cel al hreanului. Din punct de vedere olfactiv, moringa are un miros discret, vegetal, care aminteste de iarba proaspat taiata.

Întreaga plantă este comestibilă, adică flori, fructe, semințe, scoarță și rădăcini. Moringa este folosită în industria farmaceutică și cosmetică, dar nu numai. Planta servește și ca hrană pentru animale și chiar este folosită pentru a produce biocombustibili.

Sursă bună de proteine ​​ușor digerabile

Moringa este extrem de sănătoasă și conține mulți nutrienți valoroși. Are un efect benefic asupra bunei funcționări a întregului organism. Este o sursă bună de proteine ​​ușor digerabile, fibre și beta-caroten, precum și acizi grași omega-3, omega-6 și omega-9. Moringa este bogată în vitamina C, E, A și calciu, potasiu, fier, mangan, brom și crom. Este un tezaur de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și previn multe boli.

Efect benefic asupra sistemului digestiv

Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, anti-ulceroase și anticancerigene. Are un efect benefic asupra sistemului digestiv, scade nivelul de zahăr și colesterol și curăță organismul de toxine. Ajută la reducerea tensiunii arteriale. Este folosit ca remediu natural pentru anemie, boli de piele și bronșită.

Există efecte secundare?

Conform rezultatelor a numeroase studii științifice, moringa nu are efecte secundare. Cu toate acestea, înainte ca acest superaliment să devină o parte permanentă a dietei tale zilnice, merită să consulți medicul. Acest lucru este important în special pentru persoanele care iau în mod regulat medicamente pentru scăderea zahărului și a tensiunii arteriale. Din păcate, moringa nu este recomandată femeilor însărcinate.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel