Din cuprinsul articolului
Medicii nustriţionişti spun că există o serie de boli în care aceste fructe sunt utile organismului, având beneficii medicale dovedite ştiinţific datorită concentraţiei mari de caroten.
Este vorba despre caise, care pot satisface rapid foamea, dar aduc un surplus de vitamine și minerale esenţiale, cu efect vindecător asupra corpului uman.
Prezența fierului în caise, și în cantități mari, determină valoarea sa ca medicament pentru anemie, boli ale sistemului cardiovascular și altele legate de deficitul de potasiu.
Caisul este folosit pentru a normaliza digestia, ca laxativ ușor, pentru a subția flegma în tuse, pentru a potoli setea și chiar ca antipiretic. Caisul este foarte util pentru copii, deoarece este un excelent stimulent al creșterii și îmbunătățește sănătatea.
Potrivit The Health Site, oamenii de știință au demonstrat că caisele protejează organismul de cancerul de stomac, tract digestiv, vezică urinară, esofag și gât, precum și de plămâni, datorită prezenței unei concentrații ridicate de caroten în ele.
De exemplu: pentru a satisface nevoia zilnică de caroten a unei persoane, este suficient să beți un pahar de suc de caise sau să mâncați 5-6 caise proaspete sau, în ultimă instanță, 15-20 uscate.
Aceste fructe au capacitatea de a crește activitatea mentală și de a îmbunătăți memoria, iar toate acestea se datorează concentrației ridicate de substanțe precum fosforul și magneziul.
Caisele proaspete și coapte conțin o cantitate semnificativă de fibre. Ele sunt sărace în calorii. Provitamina A din compoziția lor este un excelent antioxidant care previne dezvoltarea cancerului.
Fructele de caise sunt consumate sub diferite forme, proaspete, uscate (caise uscate, pastiluțe de caise), sub formă de sucuri delicioase, nectaruri și piure de caise.
Din caise se prepară și vodca de caise, o băutură alcoolică din care se fermentează și apoi se distilează piureul de caise. O caracteristică distinctivă a acestei băuturi este aroma sa bogată de caise.
Caisele se consumă la fel ca migdalele, iar la stoarcere se obține lapte. Din sâmburii de caise se obține un ulei gras, care este utilizat activ în medicină ca solvent.
În medicina populară chineză, sâmburii de caise sunt utilizați în mod activ ca tonic pentru tusea uscată. De asemenea, se recomandă administrarea de sâmburi de caise zdrobiți în combinație cu alte plante medicinale tradiționale pentru boli precum bronșita, laringita, tusea convulsivă și nefrita.
Caisele au ușor efect laxativ și pot combate problemele de tranzit intestinal, cum ar fi constipația (și chiar are capacitatea de a reduce inflamația intestinelor), precum și problemele de retenţie a lichidelor, deoarece acționează și ca diuretic natural.
100 grame de caise reprezintă echivalentul a numai 50 de calorii. Tot în 100 de grame de caise se regăsesc 11 grame de carbohidrați, 1,4 grame de proteine și 2 grame de fibre alimentare.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…