Categories: Expertul zilei

Fructul recomandat de Prof. dr. Vlad Ciurea: Îmbunătățește calitatea funcției celulei nervoase

Resveratrolul este cunoscut pentru efectele sale anti-îmbătrânire. În plus, cercetările sugerează că poate preveni bolile de inimă, reduce inflamația, scădea LDL sau colesterolul „rău” și îngreunează formarea cheagurilor de sânge, ceea ce poate provoca atacuri de cord.

Potrivit cercetărilor, efectuate folosind concentrații mari de resveratrol, cum ar fi cele găsite în suplimentele alimentare. Deși resveratrolul este adesea asociat cu vinul roșu, majoritatea suplimentelor de resveratrol sunt cel mai frecvent derivate dintr-o plantă asiatică numită Polygonum cuspidatum.

Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă consumul de struguri românești, una dintre sursele acestui antioxidant important.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Bem sau nu bem? Da. Creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac.

Vinul roșu are o substanță – resveratrol – care îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea la IThink de la Antena 3 CNN.

Având în vedere că nu toată lumea poate consuma vin roșu, celebrul medic a precizat că există un tip de strugure, de care ne bucuram în copilărie, și care poate fi consumat fără probleme.

”În acel strugure pe care îl aveam în copilărie și îi spuneam Hamburger. Este acel strugure închis la culoare și este vestit.
Căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase.

Acum am aflat, de la colegii oftalmologi, că îmbunătățesc și activitatea retinei, vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, a mai spus neurochirurgul.

Astfel, pe lângă beneficiile date sistemului cerebral, dar și celui cardiac, resveratrolul ajută la scăderea colesterolului ”rău” și creșterea colesterolului ”bun”, la protejarea sistemului osos, în întărirea sistemului imunitar, având proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

De asemenea, resveratrolul protejează sănătatea ficatului, prin reducerea depozitelor de grăsimi, ceea ce previne apariția steatozei hepatice, reglează nivelul insulinei din sânge, cu impact asupra controlului greutății, dar și efecte anticancerigene.

Surse naturale de resveratrol: Alune, fistic, soia, afine, merișoare, dude, rodii (acestea au un conținut ridicat de antioxidanți), ciocolată neagră, care este bună și pentru inducerea stării de bine.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

23 de minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

54 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: