Sari la conținut

Fructul preferat al românilor, periculos pentru sănătate: În cantități mari, în timp, te îmbolnăvește de ficat

fructe sanatoase
sursa foto: arhiva doctorul zilei
cu ce poti curata fructele si legumele

Fructul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Desigur, acest lucru se întâmplă în timp, atunci când este consumat în cantități mari.

Anca Hâncu, medic nutriționist, spune că unele alimente sănătoase se pot transforma în adevărate pericole în cazul în care nu ținem cont de cantități.

„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”, a spus medicul nustriționist Anca Hâncu, care a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi.

„Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic. Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”, a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci prea multe roșii

Anca Hâncu, medic nutriționist, a transmis că, în alimentație, moderația este succesul bătăliilor.

Prezentă în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Anca Hâncu, nutriționist, a spulberat toate miturile în ceea ce privește carbohidrații.

„Carbohidrații ne aduc energie, dar contează foarte mult calitatea acestora. Nu i-aș eticheta. Nu aș spune carbohidrați buni sau răi, dar, având roluri diferite pentru noi, îi folosim diferit. (…) Îi găsim în cereale integrale. Fulgi de orz, ovăz, hrișcă, dimineața, de exemplu, cu un pahar de iaurt. Paste integrale. Pâine neagră”, a spus Anca Hâncu.

„Tot carbohidrați sunt legumele, vegetalele, fructele. Ne aduc fibre, vitamine, minerale. Toate ne vor aduce beneficii pentru microbiomul intestinal. Acolo sunt niște bacterii bune care se hrănesc cu fibrele provenite din ardei, castraveți, măr, portocale, banane. Învățăm să ne hrănim, nu numai să ne alimentăm”, a spus Anca Hâncu.

„Carbohidrații trebuie să reprezinte într-o alimentație corectă între 45 și 55 la sută din alimentația noastră”, a explicat medicul nutriționist Anca Hâncu.

„Roșia în exces, fructele în exces aduc după prea multă fructoză, prea multe pectine, prea multă glucoză și ajungem să acumulăm mult prea multe kilograme. Moderația este succesul bătăliilor”, a mai spus Anca Hâncu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel