Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante. Regleaza tensiunea arteriala

Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante. Bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, merisorul este unul dintre cele mai sanatoase fructe din lume. Cand vine vorba despre sistemul urinar, beneficiile merisorului sunt de necontestat.

Fructele de merisor contin provitamina A, vitaminele B1, B2, C, minerale, precum fosfor, potasiu, calciu, tanini, fibre alimentare, flavonoide, saponine, acizi grasi esentiali si nu numai. Beneficiile merisorului sunt detaliate de editorii de la medicalnewtoday.com.

Fructul miraculos in afectiunile urinare, cu proprietati antioxidante

In primul rand, trebuie sa facem diferenta intre merisoarele din America de Nord, Vaccinum macrocarpon, in engleza – cranberry, si verisoarele lor din Europa, Vaccinum oxycoccus si Vaccinum myrtillus (afinele). Cele din urma nu au aratat efecte spectaculoase in combaterea afectiunilor urinare.

Merisoarele din prima categorie sunt recomandate in caz de infectii, iritatii si inflamatii urinare, insa gama lor de beneficii este mult mai extinsa.

Beneficiile merisorului pentru sanatatea sistemului urinar

Statistic, intre 20 si 50 de ani, frecventa infectiilor urinare este de 50 de ori mai mare la femei decat la barbati. Nu o spun eu, ci Jean-Marie Delecroix in cartea “200 de alimente care ne vor binele”. Dupa 50 de ani, raportul scade semnificativ, dar tot continua sa fie ingrijorator. Orice persoana care sufera in mod repetat de cistite poate consuma aceste fructe, fara sa ii fie teama de eventualele efecte secundare. Merisoarele impiedica bacteriile sa intre in peretii cailor urinare si, deci sa se dezvolte.

Are proprietati antioxidante si antihipertensive

Multumita bogatiei in antioxidanti, vitamina C, flavonoide si resveratrol, merisoarele previn efectele nocive ale radicalilor liberi si protejeaza sistemul cardiovascular. Sucul de merisoare contribuie la scaderea semnificativa a tensiunii arteriale. Aceste fructe au dovedit efecte pozitive si in scaderea colesterolului “rau” si in cresterea nivelului celui “bun”.

CITESTE CONTINUAREA…

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

2 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

22 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

41 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: