Din cuprinsul articolului
Un expert medical a explicat modul în care consumul unui aliment natural dulce poate ajuta la pierderea în greutate. Astfel, se dovedește că un fruct poate ajuta la slăbire dacă este consumat în mod regulat.
Dr. Neal Barnard, președintele fondator al Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă, recomandă ca toată lumea să adauge mai multe afine în dietă. Potrivit medicului, aceste fructe de pădure ar putea oferi proprietăți de ardere a grăsimilor și pot ajuta la reglarea apetitului.
Proaspete,congelate, la conservă sau ca extract de afine. Afinele se pot mânca aşa, ca atare, sau în tarte.
„Mănâncaţi afine la desert, nu creme cu ciocolată, şi veţi observa pierderea în greutate pentru că aceste fructe sunt alimente bogate în fibre”, explică expertul în nutriţie, potrivit Daily Record.
Afinele sunt deja considerate un superaliment deoarece sunt una dintre cele mai bune surse naturale de antioxidanți. Pe lângă faptul că are un conținut scăzut de calorii, fructul este plin de antociani, despre care dr. Barnard a spus că „deschid calea” spre arderea grăsimilor datorită efectelor pe care le pot avea asupra apetitului și metabolismului.
„Continuăm să vedem o dorință crescută de a optimiza sănătatea creierului, de a ne proteja și de a ne îmbunătăți mintea. Fie că este vorba despre sprijinirea minții noastre cu suplimente sau de noi culturi care intră în spațiul de wellness, cum ar fi afinele sălbatice, accentul se va pune pe ceea ce este benefic pentru funcția noastră cognitivă, cum putem ajuta cu timpi de reacție mai rapizi și pentru a ne susține memoria generală”, a spus medicul.
De la prevenirea sau tratamentul demenței până la îmbunătățirea memoriei, afinele oferă multiple beneficii pentru funcţia cerebrală, datorită antocianilor, pigmenți naturali care se găsesc din abundență în afine.
Un studiu sugerează că fructele de pădure schimbă forma în care neuronii creierului comunică, evitând inflamarea creierului, ce poate contribui la anumite daune neuronale, și îmbunătățește atât controlul motric, cât și gândirea. Se crede că antioxidanții din afine stimulează fluxul de sânge și de oxigen către creier, menținând mintea activă.
În plus, consumarea afinelor poate ajuta la reducerea factorilor genetici și biochimici care se află în spatele depresiei și tendințelor suicidale relaționate cu stările de stres post-traumatic.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…