Sari la conținut

Fructul miraculos care scade rapid colesterolul și glicemia

diabet
Sursă foto: arhivă doctorulzilei

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei asupra diabetului de tip 2. Cercetările au arătat că adoptarea unei diete corecte duce la pierderea în greutate şi, în multe cazuri, la remisia acestei boli. 

Astfel, s-a demonstrat ca dietele cu formule complete din punct de vedere nutrițional, dar cu un conținut scăzut de calorii, reprezintă cea mai eficientă abordare alimentară pentru a opentru a ţine sub control glicemia la diabetici.

Glicemia crește ca răspuns la alimente, așa că dacă aveți diabet de tip 2 ar trebui să mâncați alimente care încetinesc creșterea zahărului din sânge după masă. S-a demonstrat că anumite alimente au un efect pozitiv asupra scăderii nivelului ridicat de zahăr din sânge. Printre acestea se numără și un fruct uscat.

Modalitate inedită de a reduce nivelul zahărului din sânge

Dr. Konstantin Ivanov a dezvăluit o modalitate inedită de a reduce nivelul colesterolului și al zahărului din sânge, și anume consumul unui fruct delicios după masă.

Potrivit medicului, un studiu confirmă că includerea curmalelor în alimentație poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, în special după masă, care însoțește adesea prediabetul. Dar el recomandă ca aceste fructe să nu fie consumate în cantități mari, deoarece au un indice glicemic ridicat.

Beneficiile curmalelor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Dacă nu exagerați, atunci curmalele sunt un produs excelent”, rezumă medicul. De asemenea, nu este recomandat să mâncați curmale înainte de masa principală și înainte de culcare, cel mai bine este să le consumați în prima jumătate a zilei, după masă.

„Studiile care examinează efectul curmalelor asupra glicemiei arată că acestea nu cresc nivelul de zahăr din sânge mai mult decât pâinea. Ele nu conțin zaharoză pură, așa că nu provoacă vârfuri bruște ale nivelului de zahăr în sânge. Acesta este motivul pentru care medicii diabetologi permit includerea curmalelor în dieta pacienților diabetici.

Care este cantitatea zilnică recomandată

Pentru pacienții cu diabet de tip 1, cantitatea maximă zilnică de curmale este de 2-3 bucăți, iar pentru pacienții cu diabet de tip 2 – 2 bucăți”, a explicat expertul.

Curmalele conțin multe substanțe utile: betacaroten, acid folic, vitaminele C, A și P, oligoelemente (fier, mangan, zinc, fosfor).

Curmalele uscate pot fi un bun inlocuitor pentru zahar in diverse retete, fie prin tocarea sau blenduirea fructelor inmuiate in apa fierbinte, fie folosind curmale coapte si pulverizate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel