Din cuprinsul articolului
Libidoul masculin este o problem[ delicată pentru mulţi bărbaţi, iar viaţa de cuplu depinde şi de acest aspect important. Stresul din viaţa de zi cu zi, diverse probleme medicale şi emoţionale, vârsta sau conflictele din relaţie pot afecta potenţa reprezentanţilor sexului puternic.
În acest caz de ajutor poate fi şi alimentaţia. Pe lângă celebra rădăcină de ţelină, proprietăţi afrodiziace îl are şi ananasul, un fruct citric îndrăgit datorită gustului său plăcut.
Nutrţioniştii spun că acest fruct miraculous aduce o serie de beneficii organismului. Ananasul este hipocaloric, dar este bogat în vitamine și minerale, inclusiv sodiu, potasiu, magneziu, fier, fosfor și bromelaină. Aceasta din urmă ajută la descompunerea proteinelor, ceea ce înseamnă că atunci când bei suc de ananas , pierzi în greutate.
Datorită complexului de enzime unice care alcătuiesc bromelaina, organismul scapă și de edeme (umflături).
Susţine libidoul
Mai multe studii au confirmat faptul că substanţele aflate în compoziţia ananasului susţin activitatea sistemului reproducător masculin, precum și libidoul și potența.
Datorită consumului regulat de suc de ananas, pot fi corectate modificările minore ale fondului hormonal la bărbați. Celuloza și sucul de fructe ajută la activarea sintezei hormonului sexual masculin testosteron, care este necesar pentru potență și libido. Când testosteronul este la cote normale, un bărbat devine un adevărat atlet sexual.
Previne infertilitatea
Ananasul este bogat în acid folic, care contribuie la producerea de către organism a hormonului estradiol, responsabil pentru calitatea spermei masculine. Astfel, ananasul crește mobilitatea spermatozoizilor şi şansele de fertilizare.
În plus, antioxidanţii din acest fruct ajută la creşterea fluxului sanguin şi la restabilirea unei histogeneze normale la nivelul ţesuturilor organelor genitale.
Conţinut bogat nutrienţi
O cană (aproximativ 165 de grame) de ananas crud conţine aproximativ:
82,5 calorii
21,6 grame carbohidrati
0,9 grame proteine
0,2 grame de grasime
2,3 grame de fibre
78,9 miligrame de vitamina C (131% DZR)
1,5 miligrame de mangan (76% DZR)
0,1 miligrame de tiamina (9% DZR)
0,2 miligrame de vitamina B6 (9% DZR)
0,2 miligrame de cupru (9 la suta DZR)
29,7 micrograme de folat (7 procente DZR)
19,8 miligrame de magneziu (5% DZR)
180 miligrame de potasiu (5% DZR)
0,8 miligrame de niacina (4% DZR)
0,4 miligrame de acid pantotenic (4% DZR)
0,1 miligrame de riboflavina (3% DZR)
0,5 miligrame de fier (3% DZR)
Conform datelor, ananasul este bogat în vitamina C, mangan, tiamina şi B6. Conţine, de asemenea, o cantitate mică de vitamina A, vitamina K, colină, betaină, calciu, fosfor, zinc şi seleniu, precum şi o serie de compuşi volatili în cantităţi mici care îi conferă aroma caracteristică.
Studii recente au descoperit, de asemenea, că în sucul de ananas există cel puţin 30 de compuşi nutritivi şi bioactivi, inclusiv diferite tipuri de zaharuri, polifenoli şi acizi organici (in principal acizi citric si L-malic). Ananasul este cea mai buna sursă de bromelaină.
Bromelaina este o enzimă proteolitică, care se găseşte în tulpina de ananas, în special în miez, şi în cantităţi mai mici în fructele comestibile.